Treningspodden

Informações:

Sinopsis

Trenger du et lite push over dørstokkmila, eller inspirasjonen til å fortsette å trene? I Treningspodden fra ShapeUp er det fokus på treningsglede og enkle, smarte tips som gjør det enklere og morsommere å trene. Dette er podkasten for jenter som vil ha en aktiv livsstil uten strenge treningsregimer og dietter. PT og mentaltrener Pia Seeberg og PT Silje Thorstensen er hverandres og lytternes heiagjeng, og inviterer til ukens utfordring i hver episode.Utgiver: Egmont PublishingFølg @treningspodden og @shapeupnorge, og delta i ukens konkurranser.

Episodios

 • NØRDEHJØRNET: Kan kunstig søtning hjelper deg å miste fett?

  17/04/2024 Duración: 10min

  I ukas Nørdehjørnet er Pia inne fra kostholdsverdenen og tar for seg temaet kunstig søtning. Hvor "redd" trenger du å være for nettopp dette.. kan du nyte Pepsi Max´en din med god samvittighet? Og på hvilken måte kan det hjelpe deg til å optimalisere kroppssammensetning? Og du - velkommen til ukas Nørdehjørnet! Vi tester en ny greie, der en av våre favorittspalter Nørdehjørnet blir å finne som en egen miniepisode hver torsdag. Dette vil altså være en miniepisode på 10-20 minutter med et dypdykk i enten psykologi (som Silje studerer) eller kosthold og/eller fysisk trening, som Pia studerer. Hope you like it!P.S Send oss gjerne forslag til hva du vil vi skal dykke inn, du finner oss på @treningspodden på Instagram, eller @piaseeberg og @siljethorstensen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Q&A: Maksing på trening, oppvarming, løpssterke og skaderisiko i yoga + mye mer

  14/04/2024 Duración: 57min

  I ukas episode kjører vi en etterspurt Q&A der dere har sendt inn masse gode spørsmål rundt hovedsakelig fysisk trening - neste uke står kosthold og mental trening for tur. Denne uken svarer vi blant annet på.. Trening og barn, hvilke treningsformer passer for ulike aldre?Den lureste måten å legge opp maksing i løpet av en uke?Hvordan varmer dere vi til en styrkeøkt? Kan man gjøre «feil» i yoga posisjoner som kan føre til skader?Hvordan bør man trene styrke for god helse? Fokus på tung styrke eller muskelvekst?Dette, og mye mer, er tema i dagens episode, seff i tillgg til en stødig catch up og ukas boost. Silje er on a "runners high"! Husk å sjekke innom Nørdehjørnet på torsdag, der kunstig søtning er temaet - kan kunstig søtning hjelper deg å miste fett?  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • NØRDEHJØRNET: Snakker vi for mye om psykisk uhelse?

  10/04/2024 Duración: 17min

  Silje er inspirert av Debatten, der overstående tema ble tatt opp - snakkes det for mye om psykiske utfordringer, uten å egentlig vite hva, hvordan og ikke minst hvorfor man gjør det? Snakker vi på oss mentale utfordringer som i praksis er menneskelige knuter som vi alle kjenner på? Silje deler raust om hva forskningen sier innen feltet, samt gir oss noen tankevekkere som kan være fint å ha med seg inn i eget liv. Her er boken Pia nevner; https://bit.ly/49q8yHdOg du - velkommen til ukas Nørdehjørnet! Vi tester en ny greie, der en av våre favorittspalter Nørdehjørnet blir å finne som en egen miniepisode hver torsdag. Dette vil altså være en miniepisode på 10-20 minutter med et dypdykk i enten psykologi (som Silje studerer) eller kosthold og/eller fysisk trening, som Pia studerer. Hope you like it!P.S Send oss gjerne forslag til hva du vil vi skal dykke inn, du finner oss på @treningspodden på Instagram, eller @piaseeberg og @siljethorstensen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more informatio

 • Treningsmål- og fokus våren 2024 + lytterspørsmål om PHAT-trening

  07/04/2024 Duración: 44min

  I ukas episode deler vi hva som blir våre treningsmål- og fokus fremover, idet vi angriper ganske så ulike perioder; Silje skal sette inn støtet på løping - hvordan gjør hun det med en knirkete hofte? Pia er preggers i tredje trimester men har fortsatt planer om å holde (styrke)treningen godt vedlike. Hvordan løse det uten å bli for ambisiøs? I tillegg svarer vi på et lytterspørsmål om treningsprotokollen PHAT, som står for Power Hypertrophy Adaptive Training - verdt å bruke tiden på om målet er å oppnå resultater på gymmet? Sjekk ut Pias styrketreningsprogram her, ny oppstart mandag 8. april; https://piaseeberg.no/sterkere/Sjekk ut Silje´s yogatjenester her; https://www.siljethorstensen.no/Husk å sjekke innom Nørdehjørnet på torsdag! God lytt!  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • NØRDEHJØRNET: Dette gjør det enklere å ta gode matvalg denne våren

  03/04/2024 Duración: 17min

  I ukas bonusepisode deler Pia tips til hvordan du kan gjøre det enkelt for deg selv å ta gode matvalg denne våren. Og du - velkommen til ukas Nørdehjørnet! Vi tester en ny greie, der en av våre favorittspalter Nørdehjørnet blir å finne som en egen miniepisode hver torsdag. Dette vil altså være en miniepisode på 10-20 minutter med et dypdykk i enten psykologi (som Silje studerer) eller kosthold og/eller fysisk trening, som Pia studerer. Hope you like it!P.S Send oss gjerne forslag til hva du vil vi skal dykke inn, du finner oss på @treningspodden på Instagram, eller @piaseeberg og @siljethorstensen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Mentale must og hacks inn i treningsvåren 2024 - selvdisiplin og yoga-psykologi

  31/03/2024 Duración: 01h11min

  I ukas episode deler vi våre beste tips til en god start på treningsvåren 2024, med fokus på mentale must. Tidligere denne måneden snakket vi om viljestyrke, der selvdisiplin er en mental muskel som er vel så viktig - kanskje viktigere? Vi tydeliggjør forskjellen, samt gir verdifull innsikt fra både psykologien og yogapsykologiens verden. Silje har hatt en nær døden-opplevelse i surfen og vi deler et hacks som kan gjøre det enklere å utøve selvdisiplin i praksis denne våren.Husk å sjekke ut bonusepisode på torsdag, der venter ukas nørdehjørne! God lytt! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • NØRDEHJØRNET: Beginners mindset - hva, hvordan og hvorfor

  27/03/2024 Duración: 18min

  Silje er direkte inne fra Nørdehjørnet, en episode på 10-20 minutter der vi deler noe nyttig, faglig og nørdete innen trening, kosthold eller psykologi. I ukas bonusepisode deler Silje viktige refleksjoner og lærdom rundt konseptet «beginners mindset», like viktig når du skal lære deg noe nytt som når du utfordres med nære og kjære som ikke tenker helt likt som deg selv.. Og du - velkommen til ukas Nørdehjørnet! Vi tester en ny greie, der en av våre favorittspalter Nørdehjørnet blir å finne som en egen miniepisode hver torsdag. Dette vil altså være en miniepisode på 10-20 minutter med et dypdykk i enten psykologi (som Silje studerer) eller kosthold og/eller fysisk trening, som Pia studerer. Hope you like it!P.S Send oss gjerne forslag til hva du vil vi skal dykke inn, du finner oss på @treningspodden på Instagram, eller @piaseeberg og @siljethorstensen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Påskefitness og om evnen til å møte opp for seg selv - 6 tips

  24/03/2024 Duración: 55min

  I ukas episode diskuterer vi det relativt nyoppfunnede (aka. finnes ikke) begrepet påskefitess, og hva det innebærer for oss - hvordan forholder vi oss til trening, påskeegg, kos og mat i påsken, og hva skal vi fylle påskedagene med? Videre deler vi 6 tips som skal hjelpe deg til å møte opp for deg selv, enten det er på påskeferie med hele bøtteballetten som konkurrerer om din tid og oppmerksomhet, eller når hverdagen vender tilbake igjen - treningsvåren 2024 banker snart på døra og vi vil at du skal være klar! Husk nørdehjørnet på torsdag, Silje deler viktige refleksjoner rundt konseptet «beginners mindset», like viktig når du skal lære deg noe nytt som når du utfordres med nære og kjære som ikke tenker helt likt som deg selv.. God påske, gjengen! Sjekk ut mer om Silje sin yogachallenge her; https://www.siljethorstensen.no/connect-yoga-10-day-challengeTest ut Pia sin hjemmetreningsapp gratis her (mulig ut mars 2024); https://piaseeberg.no/trent/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more

 • NØRDEHJØRNET: Hva er det som gjør oss kvinner unike på trening?

  20/03/2024 Duración: 15min

  I ukas Nørdehjørne deler Pia mer rundt hva som gjør oss kvinner til kvinner og hvordan det preger oss blant annet i en treningsøyemed. Målet er å skape en større forståelse rundt hvorfor du er som du er, hva du kan gjøre med det og skape trygghet i at vi ikke gjør noe feil eller dårligere sammenliknet med gutta, vi er bare.. annerledes. Denne bør alle powerladies få med seg! Velkommen til ukas Nørdehjørne! Vi tester en ny greie, der en av våre favorittspalter Nørdehjørnet blir å finne som en egen miniepisode hver torsdag. Dette vil altså være en miniepisode på 10-20 minutter med et dypdykk i enten psykologi (som Silje studerer) eller kosthold og/eller fysisk trening, som Pia studerer. Hope you like it! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Influenser-debatt, yogaretreat, koffein-avhengighet og viljestyrke

  17/03/2024 Duración: 56min

  I ukas episode toucher vi innom Pias opplevelse av influenser-debatt på Norges Idrettshøyskole og Silje har vært på yoga-retreat hos og med Krishna-sekten i Australia. Hvordan var opplevelsen og hvorfor sitter hun igjen med en følelse av å være grådig? Videre ble hun stilt til veggs med sin egen koffeinavhengighet og begge tar en update på hver sin kant av livet.Husk nørdehjørnet på torsdag, Pia deler viktige pointers rundt hva som skiller jentene fra gutta i et treningsøyemed, som godt på vei forklarer hvorfor vi på ingen måte er dårligere, bare.. annerledes! Som igjen er grunnen til at vi kanskje oftere bør tenke litt annerledes rundt trening. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • NØRDEHJØRNET: Går du i «bekreftelsesfella»?

  13/03/2024 Duración: 16min

  I ukas Nørdehjørne tar Silje for seg bekreftelsesfella, en kognitiv feil som er fort gjort å begå når man er fan av egne overbevisninger. Hvordan påvirker dine sannheter deg, om for eksempel trening og kosthold, og hvordan preger det valgene du tar for deg selv, samt meningene du har om annet og andre? Det er nyttig å være i stand til å sette spørsmålstegn ved egne overbevisninger, en ferdighet som blir stadig vanskeligere å ta vare i en verden med blant annet sosiale medier og algoritmer som er eksperter på å gi oss mer av det vi allerede liker og engasjerer oss i. Velkommen til ukas Nørdehjørne! Vi tester en ny greie, der en av våre favorittspalter Nørdehjørnet blir å finne som en egen miniepisode hver torsdag. Dette vil altså være en miniepisode på 10-20 minutter med et dypdykk i enten psykologi (som Silje studerer) eller kosthold og/eller fysisk trening, som Pia studerer. Hope you like it! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Mars er måneden MANGE faller av - slik lykkes du med treningen?

  10/03/2024 Duración: 01h06min

  I ukas episode tar vi for oss dedikasjon og viljestyrke, som er blant noe av det som kjennetegner de som lykkes med trening over tid og dermed oppnår sine treningsmål, enten det handler om prestasjon eller kropp og utseende - kanskje begge deler? Pia har lært det nyeste som delte magemuskler på NIH og Silje har testet HYROX. Eller, forsøkt. Hehe. Du får som vanlig en update på livet og vi håper episoden gir deg en boost inn i hverdagen som en dreven treningsperson, oppi alle andre roller du måtte ha. Det er ikke bare, bare, men forhåpentligvis gjør denne episoden det litt lettere. Husk nørdehjørnet på torsdag, Silje er direkte inne fra psykologiens hjørne, der temaet er den såkalte «bekreftelsesfella» på godt norsk, en kognitiv feil som er fort gjort å begå når man er fan av egne overbevisninger. Her går vi fort i fella.. tune in!  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • NØRDEHJØRNET: Cardio eller styrketrening for fettforbrenning?

  06/03/2024 Duración: 14min

  I ukas Nørdehjørne dykker Pia inn i tematikk cardio vs. styrketrening for fettforbrenning. Hva er best? Mange myter herjer om denne tematikken, og mange tenker på svettefest, pust, pes og varighet som viktige faktorer når vi snakker om nettopp fettforbrenning. Det stemmer kanskje der og da, men hvordan påvirker det forbrenningen på sikt, og hva får du mest ut av, nettopp, på sikt - styrke eller cardio? Tune in for å få svaret! Velkommen til ukas Nørdehjørne! Vi tester en ny greie, der en av våre favorittspalter Nørdehjørnet blir å finne som en egen miniepisode hver torsdag. Dette vil altså være en miniepisode på 10-20 minutter med et dypdykk i enten psykologi (som Silje studerer) eller kosthold og/eller fysisk trening, som Pia studerer. Hope you like it! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • 75 hard challenge, "The day" på Granca og status på trening

  03/03/2024 Duración: 57min

  I ukas episode er Pia direkte inne fra Gran Canaria og Silje er som vanlig plassert i Australia. Uvante, sporty dager for dem begge, den ene litt tyngre og mer frustrert enn den andre.. Silje har nyheter om hofta, og ikke minst om sine planer for trening denne våren. Videre tar vi for oss «75 hard challenge», en fitnesschallenge som herjer i sosiale medier om dagen, og kommer inn på konseptet med challenges sånn på generelt grunnlag. Yey or ney?Husk å sjekke ut Nørdehjørnet på torsdag, der Pia tar for seg «cardio» vs. Styrketrening - hva er best for fettforbrenning? God lytt!  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • NØRDEHJØRNET: Låst vs. Fleksibelt tankesett - er du fanget i ditt eget hode?

  29/02/2024 Duración: 15min

  I ukas episode tar Silje oss med inn i psykologiens verden og deler raust om låst vs. fleksibelt tankesett, like godt kjent som «growth vs. fixed mindset». Du lærer mer om de to konseptene, hva det innebærer og hvordan du kan gjenkjenne et eventuelt mønster hos deg selv. Veldig mange av oss stikker kjepper i egne hjul uten engang å vite om det, noe som skaper unødvendige utfordringer på veien mot utvikling og å ha det bra. Du får seff tips til hvordan du kan forbedre deg og den gode nyheten er at det hele starter med bevissthet! Noe du får av å sjekke ut episoden. God lytt! Velkommen til ukas Nørdehjørne! Vi tester en ny greie, der en av våre favorittspalter Nørdehjørnet blir å finne som en egen miniepisode hver torsdag. Dette vil altså være en miniepisode på 10-20 minutter med et dypdykk i enten psykologi (som Silje studerer) eller kosthold og/eller fysisk trening, som Pia studerer. Hope you like it! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • 4 hacks for mer suksess på trening - «mom-guilt», egotripper og når livet skjer..

  26/02/2024 Duración: 50min

   I ukas episode har livet tatt litt innersvingen på oss begge, Silje deler fra livet i aussie på godt og vondt, med fokus på det sistnevnte. Pia kjenner på "mom-guilt" i det hun skal reise på alenetur til granca og dermed går skravla om våre egne egoistiske behov og om hvordan de egentlig ikke er egoistiske, heller bare rettmessige ønsker om å holde seg selv glad. Som at Silje om kort tid skal oppsøke en yoga-sekt. Hehe. På merkelig vis kommer vi oss inn på treningspraten før eller siden, der vi deler det vi opplever som de beste tipsene våre til suksess på trening akkurat nå. Husk nørdehjørnet på torsdag, der snakker vi om låst vs. fleksibelt tankesett og hvordan dette påvirker livet og hverdagen din på flere måter enn en. Hva kommer det av, hva kan du gjøre og hvordan vil det påvirke hverdagen din? Tune in!  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • NØRDEHJØRNET: Bør jenter trene styrketrening annerledes enn gutta?

  21/02/2024 Duración: 23min

  I ukas Nørdehjørne deler Pia kunnskap fra treningsverdenen og gjør oss klokere på om hvorvidt kvinner bør legge opp treningen annerledes enn gutta når det kommer til styrke og muskelvekst. Har jenter grunn til å være redde for å bli «for svære»? Tåler vi mer trening enn gutta? Og hva er årsaken til at vi føler oss «good to go» etter langt kortere tid enn typ tre minutter mellom styrkesett, som er anbefalt hviletid? Dette, samt konkrete anbefalinger, får du i ukas bonusepisode. Velkommen til ukas Nørdehjørne! Vi tester en ny greie, der en av våre favorittspalter Nørdehjørnet blir å finne som en egen miniepisode hver torsdag. Dette vil altså være en miniepisode på 10-20 minutter med et dypdykk i enten psykologi (som Silje studerer) eller kosthold og/eller fysisk trening, som Pia studerer. Hope you like it! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Tilpasning av trening ved skader, vondter og *livet*, veiing på gymmet og meditasjon for barn

  18/02/2024 Duración: 47min

  I ukas episode deler Silje at noe stikker kjepper i hjulet for løpingen, som igjen tvinger henne til å tilpasse treningen. Pia på sin side må tilpasse etterhvert som hun blir gradvis mer preggers; hvordan takle skader, tilpasninger og justeringer på best mulig måte, og evne å se på det som en utfordring fremfor bare.. bånn i bøtta? Vi deler konkrete tips og egne erfaringer. Pia ha testet HYROX for første gang og Silje er gira på meditasjonstrenden hun har startet i heimen. Til inspirasjon?Husk nørdehjørnet på torsdag, der snakker vi om forskjeller på kvinner og menn innen styrketrening - bør jenter trene annerledes enn gutta? Tune in!  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • NØRDEHJØRNET: Flink pike-syndromet - når er det et problem?

  14/02/2024 Duración: 20min

  Silje er inne fra det psykologiske nørdehjørnet og deler kunnskap om et konsept de fleste av oss har et forhold til; flink pike-syndromet. Når er det et problem, og når bør man gjøre noe? Kan det være positivt å inneha noen av disse tendensene eller er de fleste av oss better of without? Du lærer mer om hva som kjennetegner syndromet, hvordan du evt. kan kjenne det igjen i deg selv, samt hva du kan gjøre om du eller noen rundt deg opplever utfordringer knyttet til dette. Velkommen til ukas Nørdehjørne! Vi tester en ny greie, der en av våre favorittspalter Nørdehjørnet blir å finne som en egen miniepisode hver torsdag. Dette vil altså være en miniepisode på 10-20 minutter med et dypdykk i enten psykologi (som Silje studerer) eller kosthold og/eller fysisk trening, som Pia studerer. Hope you like it! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Helsetrender i Australia vs. Norge - bodysuits, pågående trenere og Pilates

  11/02/2024 Duración: 56min

  I ukas episode tar vi for oss trender som herjer innen trening og helse i Australia og sammenlikner med oss her hjemme i Norge - her har Silje mye snadder å by på og vi får et verdifullt og gøyalt innblikk i sportyhverdagen i et land på den andre siden av kloden; stikkord er iskaffe, bodysuits, pilates og voksenkjeft med kjærlighet. Pia har fått vite kjønn på mini i magen og fått en ny favorittsøvelse for baksiden, Silje har hang up på hjemmelaget mat takket være noen andre sine kokebøker. Sjekk ut @treningspodden der du hører podcast, og ikke glem bonusepisode hver torsdag; Nørdehjørnet!  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

página 1 de 19