Tranzistorij

Informações:

Sinopsis

Pogovori v glasbenem brlogu

Episodios

 • 025 Tranzistorij: Smaal Tokk

  25/10/2020 Duración: 01h07min

  Nov glasbeni obisk nas je še v času dovoljenih potovanj zapeljal na idilično kmetijo v bližini Ljubljane, kjer svoje verze v (z)godbe pretaka Smaal Tokk. Smaal Tokk je nastal pred mnogimi leti iz željd po veselju, igranju in zapravljanju časa ključne duše Marka Bratuša. Potem potem pa je počasi vse skupaj zbezljalo. Smaal Tokk je […]

 • 024 Tranzistorij: Fed Horses

  13/09/2020 Duración: 01h14min

  To čudno leto glasbenikov res ni maralo. Toda nova sezona glasbenega podkasta Tranzistorij kljub temu kuka v njihove glasbene brloge. Tam se še vedno ustvarja in razglablja, kako premagati predolgo kulturniško zimo. Logaški Fed Horses so za mnoge še vedno mlada skupina, čeprav ustvarjajo že sedem let in sodijomed največkrat predvajane slovenske glasbenike na Valu […]

 • 023 Tranzistorij: Društvo mrtvih pesnikov

  26/04/2020 Duración: 01h17min

  Po predolgem premoru se spet poganjamo v nov glasbeni brlog – in to znova na dolenjski konec! Ne v zidanico, čeprav bi po začetku pogovora lahko sklepali tako, pač pa v zaklonišče bloka, kjer v slovenski starobendovski maniri “trenira” tudi zdaj že staroselski bend – Društvo mrtvih pesnikov. Pogovor je bil posnet tik pred izidom […]

 • 023 Tranzistorij: Marsowci v času koronavirusa

  14/04/2020 Duración: 55min

  Marsowska ekipa je v času koronavirusa obtičala vsak na svojem koncu sveta. Ne samo Marko, ki je dejansko nekje daleč – na Švedskem, – ampak tudi za popotovanje med Ljubljano in mariborom je nenadoma potrebnih več dokumentov in dokazil, kot jih je bilo še pred novim letom imeti za pot okoli sveta. Vsaj za državljane […]

 • 022 Tranzistorij: Hamo & Tribute 2 Love

  18/12/2018 Duración: 01h25min

  Nekega oktobrskega dne smo šli po starih sledeh in se zapeljali na že znano prizorišče "zločina", kjer note kuje kopica znanih slovenskih bendov. Tokrat smo obiskali skupino, ki polni radijske valove, pa tudi koncerte:  Hamo & Tribute 2 Love.

 • 021 Tranzistorij: Drevored

  18/03/2018 Duración: 01h28min

  Z dolenjskih koncev prihaja veliko dobre glasbe in prav vse njihove skupine imajo poseben smisel za melodijo. Ta usmerja tudi novomeške staroselce, skupino Drevored, ki je nastala konec sedemdesetih let, nato razpadla in se po dolgih letih znova sestavila. Zato jih je obiskal Tranzistorij, marsowski podkast o ozadju nastajanja glasbe.

 • 020 Tranzistorij: novoletna marsowska poslanica

  28/12/2017 Duración: 42min

  Kdo smo Marsowci? Kakšne so naše zgodbe? Kdaj smo se spoznali in kako smo sploh pomislili na mikrofonanje? Vse to smo se pogovarjali na letošnjem prednovoletnem srečanju in po kaki uri klepeta izvlekli snemalko. Da nas tudi vi malo bolje spoznate.

 • 019 Tranzistorij: Samo Šalamon

  11/12/2017 Duración: 01h04min

  Koliko vas je že slišalo za ime Samo Šalamon? Verjetno je odgovor na to najboljši podatek o tem, kako malo jazzovske glasbe se znajde v medijih in koliko prostora ji namenjamo. Samo Šalamon je namreč eden najboljših mladih jazzovskih kitaristov in skladateljev na svetu. V pogovoru boste lahko slišali, koliko dela stoji za takšnimi dosežki in kako sploh živi in ustvarja umetnik, ki ne ustvarja glasbe na prvi posluh.

 • 018 Tranzistorij: Zoran Predin in Lačni Franz

  05/11/2017 Duración: 01h40min

  Marsowski glasbeni podkas Tranzistorij je v novi sezoni končno obiskal Zorana Predina. Glasbenika, ki je že skoraj štiri desetletja pomemben del slovenskega glasbenega ustvarjanja, nas je spustil v novi glasbeni brlog - kljub ne vedno prijetnim izkušnjam z novinarskimi vprašanji.

 • 017 Tranzistorij: Miha Guštin – Gušti (drugi del)

  22/02/2017 Duración: 46min

  Tranzistorij, podkast o glasbi, se v drugem delu zgodbe o Mihu Guštinu - Guštiju, posveti aktualnim temam. Tokrat smo ga razburili s kvotami slovenske glasbe. Spregovoril je tudi o koncertih, ki jih primanjkuje, o pomanjkanju glasbenega podmladka, za kar so krivi tudi organizatorji, ki jih skrbi le zaslužek, pa o koncertni kilometrini in o tem, da je slab menedžer.

 • 016 Tranzistorij: Miha Guštin – Gušti (prvi del)

  25/01/2017 Duración: 58min

  Tranzistorij je tokrat obiskal Guštija! Miha Guštin, avtor velikih uspešnic skupine Big Foot Mama in številnih samostojnih skladb Gušti se je izkazal za iskrenega in zgovorenega gostitelja, ki ni "šparal jezika" - niti takrat, ko bi bilo to morda pametno. Povedal nam je veliko o ustvarjalnem procesu. Pa tudi, kako je požrl svoje rokerske besede in se okužil s - popom.

 • 015 Tranzistorij: Neža Buh – Neisha (drugi del)

  04/12/2016 Duración: 54min

  Tranzistorij, podkast o glasbi, ki vas skuša popeljati v glasbeno ozadje, je v drugem delu obiska v glasbenem brlogu Neishe spraševal o podobi ženske v glasbenem poslu. Glasbenica se tudi močno razhudi nad površinskim odnosom do sveta in glasbe ter nas popelje do ustvarjanja petega samostojnega albuma, ki je tik pred izzidom.

 • 014 Tranzistorij: Neža Buh – Neisha (prvi del)

  27/11/2016 Duración: 01h08min

  Tranzistorij, podkast o glasbi, ki vas skuša popeljati v glasbeno ozadje, naravnost v glasbene brloge, se vrača z drugo sezono! Po obisku pri Mi2, Dan D, Siddharti, Nietih, Avtomobilih in Tadeju Vesenjaku smo se tokrat srečali s skladateljico, pevko in vsestransko ustvarjalko Neisho!

 • 013 Tranzistorij: Tadej Vesenjak (2.del)

  19/06/2016 Duración: 46min

  Čas je za drugi del prleškega Tranzistorija, v katerem smo se zapeljali med griče, kjer je doma kantavtor Tadej Vesenjak.

 • 012 Tranzistorij: Tadej Vesenjak (1. del)

  15/05/2016 Duración: 01h12s

  Čez griče in doline smo se v tokratnem Tranzistoriju zapeljali na rob naše domovine, kjer poleg dobre vinske trte rastejo tudi zanimivi ljudje. V Prlekijo, v malce drugačen glasbeni brlog. Šli smo na obisk na turistično kmetijo Hlebec, kamor nas je povabil glasbenik, ki najraje ustvarja tam, kjer je doma. Kjer mu je lepo, kjer čuti svoje korenine.

 • 011 Tranzistorij: Avtomobili (drugi del)

  24/04/2016 Duración: 31min

  Sneg se je že stopil, ampak v nadaljevanju našega obiska pri Avtomobilih bomo vseeno stopali po Stopinjah v snegu. V drugem delu se bomo počasi poslovili od zgodovine ter se z bratoma Vuksanović in s pomočjo dolgoletnega basista in oblikovalca zvoka, Davida Šuligoja podali v sedanjost. Tu nas je pričakal novi album, ki smo ga izrabili tudi za klepet o glasbeni opremi, ki je najbolj zaznamovala njihov zvok.

 • 010 Tranzistorij: Avtomobili (prvi del)

  17/03/2016 Duración: 01h08min

  Po dolgih in zavitih poteh se je Tranzistorij tokrat odpeljal k Avtomobilom. Že dolga desetletja brnijo in brez odvečnega pospeševanja štejejo dolge glasbene kilometre, ki sežejo v globino. Brata, Marko in Mirko Vuksanovič sta nas tokrat zvabila v njihov zvočni brlog - v snemalni studio njihovega basista Davida Šuligoja v Novo Gorico.

 • 009 Tranzistorij: Siddharta (tretji del)

  02/03/2016 Duración: 48min

  Obljubljeni glasbeno geekovski dodatek! V tretjem delu Tranzistorija o Siddharti boste lahko slišali, kakšno opremo uporabljajo njeni člani.

 • 008 Tranzistorij: Siddharta (drugi del)

  07/02/2016 Duración: 01h02min

  Spet je čas za Siddharto. V prvem delu Tranzistorija so fantje povedali, kako so se spoznali, ujeli in začeli ustvarjati.V drugem delu pa so predstavili obdobje od velikega koncerta na Plečnikovem stadionu jeseni 2003 do lanskih albumov Infra in Ultra.

 • 007 Tranzistorij: Siddharta (prvi del)

  03/02/2016 Duración: 59min

  Skupina Siddharta nas zadnjih 20 let spremlja po radijskih postajah in razprodanih koncertih, a se hkrati uspešno izogiba pretiranemu razgaljanju. Zato so v očeh javnosti in ušesih poslušalcev ostali predvsem skupina in ne posamezniki, kar so poudarili tudi v našem novem glasbenem obisku.

página 1 de 2