Preik Med Jan Erik Kjerpeseth

Informações:

Sinopsis

En podcast hvor Jan Erik Kjerpeseth fra Sparebanken Vest møter dyktige ledere til gode diskusjoner.

Episodios

 • Karsten Warholm og Leif Olav Alnes: – Snille gutter, kommer ikke alltid sist

  11/01/2024 Duración: 40min

  Hvordan tenker og jobber man for å pushe seg videre, når alle rekorder er slått og troféer vunnet?I ukens Preik får du dobbel dose inspirasjon med verdensrekordholder Karsten Warholm og hans viktigste medspiller, motivator og suksessfaktor: Leif Olav Alnes.Hvor vi også snakker om:strategisk virkelighetsflukt,gode sitater,å tørre å stille de dumme spørsmålene,trøsten i at det man driver med egentlig ikke er så viktig.#AlltidNysgjerrigAldriUtlærtAbonner og hør på Preik via Spotify, Apple Podkaster, Acast, Player FM eller hvor enn du hører på podcast.Medvirkende:Karsten Warholm, verdensrekordholder 400 meter hekkLeif Olav Alnes, trenerJan Erik Kjerpeseth, konsernsjef, Sparebanken Vest Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Knut Arild Hareide: De to største tabbene jeg gjorde som ung leder

  12/09/2023 Duración: 33min

  Han ble valgt inn i kommunestyret på Bømlo som 18-åring, som 25-åring ble han politisk rådgiver for statsråd Jon Lilletun og innen fylte 31 år var han blitt miljøvernminister. I ukens Preik forteller Knut Arild Hareide om tabbene han gjorde som fersk leder, og deler sine råd til alle som får tidlig ansvar.I tillegg:jobben som forandret livet hans;det viktigste han lærte av sin mentor;hvorfor han nå tilbyr alle sine ansatte 1 time trening i arbeidstiden;og denne vårens tøffeste lederutfordring.#AlltidNysgjerrigAldriUtlærtAbonner og hør på Preik via Spotify, Apple Podkaster, Acast, Player FM eller hvor enn du hører på podcast.Medvirkende:Knut Arild Hareide, SjøfartsdirektørJan Erik Kjerpeseth, konsernsjef, Sparebanken Vest Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • TV 2-direktør og tidligere byrådsleder, Roger Valhammer: - Når ledelse er som å bære sprikende staur

  23/08/2023 Duración: 28min

  Da han tok over styringen av Bergen skrev politisk redaktør i Bergens Tidende: “Spenn fast setebeltene, Bergen. Dette valgresultatet er et kaos.” Hva har Roger Valhammer lært om diplomati og krisekommunikasjon etter å ha ledet et mindretalls-byråd i Bergen gjennom utrolig krevende tider?I tillegg snakker vi om:den største kommunikasjons-tabben han gjorde i sin tid som byrådsleder;hvorfor han alltid – samme hvor hektisk det er – prøver å ha noen ledige luker i kalenderen.#AlltidNysgjerrigAldriUtlærtAbonner og hør på Preik via Spotify, Apple Podkaster, Acast, Player FM eller hvor enn du hører på podcast.Medvirkende:Roger Valhammer, direktør for samfunnskontakt i TV 2 og tidligere byrådsleder i BergenJan Erik Kjerpeseth, konsernsjef, Sparebanken Vest Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Statnett-sjef, Hilde Tonne: - En blanding av rockestjerne og prygelknabe

  12/06/2023 Duración: 31min

  Etter at hun tok over lederansvaret i Statnett har strømprisene skutt i været og kraftdebatten skutt til topps på den politiske dagsorden. Hvordan har den voldsomme oppmerksomheten påvirket lederskap til konsernsjef Hilde Tonne? Møt henne i ukens Preik.Hvor vi i tillegg snakker om:Hva slags ledelse som må til for å få fart på det norske grønne skiftetHva det vil si «å lede helt ut» - og hvorfor det er viktigHvordan man slapper av når hjernen har fem motorveier inn og fem motorveier utHvor mye hun tar i markløft#AlltidNysgjerrigAldriUtlærtAbonner og hør på Preik via Spotify, Apple Podkaster, Acast, Player FM eller hvor enn du hører på podcast.Medvirkende:Hilde Tonne, konsernsjef, StatnettJan Erik Kjerpeseth, konsernsjef, Sparebanken Vest Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Brann-trener, Eirik Horneland: – Det å vinne blir en besettelse

  15/05/2023 Duración: 22min

  “Det handler om å orke, orke, orke, for mange andre har lyst til å bli bedre enn deg.” Trener Eirik Horneland har stått for en av de største snuoperasjonene i nyere Brann-historie. I ukens Preik-forteller han om hvor enkelt og samtidig ekstremt krevende det er å bli best.I tillegg snakker vi om:Å stille påskrudd hver morgenHvorfor han alltid kommuniserer i samlet flokkHva han lærte av tiden i RosenborgBetydningen av Erik Huseklepp og resten av trenerteametHvordan ruste seg for å takle motgang når/hvis den kommer#AlltidNysgjerrigAldriUtlærtAbonner og hør på Preik via Spotify, Apple Podkaster, Acast, Player FM eller hvor enn du hører på podcast.Medvirkende:Eirik Horneland, Brann-trenerJan Erik Kjerpeseth, konsernsjef, Sparebanken Vest Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Lise Klaveness: - Jeg tenkte “hvorfor utsetter jeg meg for dette?”

  12/04/2023 Duración: 34min

  For ganske nøyaktig ett år siden var hun på vei opp på talerstolen under den 72. FIFA-kongressen for å fortelle noen av idrettsverdens mektigste alt hun mente de kunne gjøre bedre. Fotballpresident, Lise Klaveness, er gjest i ukens Preik.Hvor vi snakker om:Motiverende ubehagHumor som pauser i harde intervalløkterÅ akseptere kaoset i leder- og familiehverdagenViktigheten av skriftlighet (for å slippe omkamper)Hva som kjennetegner suksessfulle eliteprestasjonsmiljøerHva som kjennetegner "møtehelvetet"#AlltidNysgjerrigAldriUtlærtAbonner og hør på Preik via Spotify, Apple Podkaster, Acast, Player FM eller hvor enn du hører på podcast.Medvirkende:Lise Klaveness, fotballpresidentJan Erik Kjerpeseth, konsernsjef, Sparebanken Vest Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Fjellklatrer Kristin Harila: – Jeg har ingen plan B

  27/02/2023 Duración: 30min

  Etter at hun begynte med fjellklatring for alvor i 2019, har hun slått den ene verdensrekorden etter den andre. I 2022 hadde hun som mål å bli den raskeste noensinne til å klatre alle klodens 14 topper over 8000 meter, men ble stoppet på oppløpet av kinesisk byråkrati. Nå prøver hun igjen. Fjellklatrer og eventyrer, Kristin Harila, er gjest i ukens Preik.Hvor vi bl.a. snakker om:Å ta ett fjell av gangenHva fjellklatring har lært henne om ledelseHva ledelse har lært henne om fjellklatringHvorfor du må være rå på å slappe av for å kunne prestere på (bokstavelig talt) verdens høyeste nivå.#AlltidNysgjerrigAldriUtlærtAbonner og hør på Preik via Spotify, Apple Podkaster, Acast, Player FM eller hvor enn du hører på podcast.Medvirkende:Kristin Harila, fjellklatrer og eventyrerJan Erik Kjerpeseth, konsernsjef, Sparebanken Vest Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Trine Eilertsen: – Ledelse er et kontinuerlig selvutviklingsprosjekt

  25/01/2023 Duración: 32min

  Du lærer mer om deg selv i ett år som leder enn på nesten noen annen arena i livet, mener Trine Eilertsen. Dagen før hun tok over som sjefredaktør i Bergens Tidende, gikk storbanken Lehman Brothers konkurs. Finanskrisen i 2008 ga henne en knallhard start på lederkarrieren. I ukens Preik forteller hun hva hun lærte av den tøffe starten.I tillegg snakker vi om:McKinsey-syndrometHva som kjennetegner et godt ledermøteÅ outsource det å skaffe perspektiv Hva ungdomsskolelæreren hennes har lærte henne om ledelse#AlltidNysgjerrigAldriUtlærtAbonner og hør på Preik via Spotify, Apple Podkaster, Acast, Player FM eller hvor enn du hører på podcast.Medvirkende:Trine Eilertsen, sjefredaktør i AftenpostenJan Erik Kjerpeseth, konsernsjef, Sparebanken Vest Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Lars Erik Lund, konserndirektør i Veidekke: - Vi må forstå at det å være perfekt ikke er noe å trakte etter

  13/12/2022 Duración: 32min

  Etter at han fortalte åpent om sin egen depresjon, mottok Lars Erik Lund over 2000 e-post – mange av dem fra andre ledere – som kjente seg igjen i det han skrev. Hvordan er det å “ha alt” og samtidig føle seg verdiløs? Hvordan er det å være toppleder, og samtidig håndtere en alvorlig depresjon? Hvordan påvirker det deg som leder, medarbeider og medmenneske? Det er noen av temaene vi prater om i ukens Preik med konserndirektør for strategi og bærekraft i Veidekke, Lars Erik Lund.#AlltidNysgjerrigAldriUtlærtAbonner og hør på Preik via Spotify, Apple Podkaster, Acast, Player FM eller hvor enn du hører på podcast.Medvirkende:Lars Erik Lund, konserndirektør for strategi og bærekraft, VeidekkeJan Erik Kjerpeseth, konsernsjef, Sparebanken Vest Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Eivind Reiten: - Det hjelper ikke å være på rett vei, går du for sakte blir du overkjørt.

  14/11/2022 Duración: 30min

  Når vet vi egentlig nok? Og når ber vi om “mer utredning” bare for å slippe å ta en beslutning? Det er noen av spørsmålene tidligere minister og Hydro-sjef, Eivind Reiten, lufter i denne ukens Preik med Jan Erik Kjerpeseth.I tillegg snakker vi om:hva ledere kan lære av kjørelærerehvordan Reiten ble «energilovens far»å forlate styrerommet “inspired, and not tired”viktigheten av å dele «tanker om tvil og tro»og hvorfor man skal stoppe de som løper etter for små baller#AlltidNysgjerrigAldriUtlærtAbonner og hør på Preik via Spotify, Apple Podkaster, Acast, Player FM eller hvor enn du hører på podcast.Medvirkende:Eivind Reiten, styreleder i Kongsberg gruppen og årets styreleder 2022Jan Erik Kjerpeseth, konsernsjef, Sparebanken Vest Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Erna Solberg: Du må tørre å si at du har ambisjoner

  07/10/2022 Duración: 31min

  …selv om du ikke alltid tror på de selv. Da daværende nestleder i Høyre, Erna Solberg, fikk spørsmål om hun var klar for å bli statsminister, skapte svaret hennes overskrifter. I ukens Preik forteller hun om snuoperasjonen fra en tung start som partileder, til å bli historiens lengstsittende statsminister fra Høyre. Hva lærte hun om seg selv og egen lederstil på veien?I tillegg snakker vi om:viktigheten av å ta beslutninger primadonnaledelsegrensesettingforutsigbarhetog kulturforskjeller mellom øst- og vestland.#AlltidNysgjerrigAldriUtlærtAbonner og hør på Preik via Spotify, Apple Podkaster, Acast, Player FM eller hvor enn du hører på podcast.Medvirkende:Erna Solberg, Høyre-leder og tidligere statsministerJan Erik Kjerpeseth, konsernsjef, Sparebanken Vest Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Gitte Gard Talmo i Eidesvik Offshore: Fra sekretær til toppsjef på 20 år

  30/06/2022 Duración: 28min

  Gitte Gard Talmo har jobbet seg opp fra sekretær til administrerende direktør i Eidesvik Offshore. Bedriften hun leder er blitt verdensledende innen grønn skipsfart, i ukens Preik deler hun sine tanker om det vanvittige paradigmeskiftet rederinæringen står overfor.I tillegg snakker vi om:det å trives i motvindviktigheten av å stille dumme spørsmålhvorfor man IKKE alltid skal gå i taktalt som er feil med en “finn fem feil”-kultur.#AlltidNysgjerrigAldriUtlærtAbonner og hør på Preik via Spotify, Apple Podkaster, Acast, Player FM eller hvor enn du hører på podcast.Medvirkende:Gitte Gard Talmo, administrerende direktør i Eidesvik OffshoreJan Erik Kjerpeseth, konsernsjef, Sparebanken Vest See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Hedda Felin i Hurtigruten Norge: - Dette har pandemien lært meg om ledelse

  10/02/2022 Duración: 26min

  Å begynne som toppleder midt i en pandemi var som å hoppe fra 10-meteren, forteller administrerende direktør i Hurtigruten Norge, Hedda Felin, i ukens Preik.Her deler hun også:sine beste råd til unge ledere,om å ta jobbene som andre synes er for krevende,hvordan hun jobber for å prioritere det viktigste,hvordan klare å gå “all-in” og samtidig koble av,hvordan jobbe med bærekraft - når man ikke har alle svarene,og når Hurtigruten vil være utslippsfri.#AlltidNysgjerrigAldriUtlærtAbonner og hør på Preik via Spotify, Apple Podkaster, Acast, Player FM eller hvor enn du hører på podcast.Medvirkende:Hedda Felin, administrerende direktør i Hurtigruten NorgeJan Erik Kjerpeseth, konsernsjef, Sparebanken Vest See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Tidligere Equinor-sjef, Eldar Sætre: Den motvillige toppleder

  14/12/2021 Duración: 28min

  Selv trodde Eldar Sætre at han manglet personligheten til å bli toppleder - likevel endte han opp som sjef i Norges desidert største selskap. Den tidligere konserndirektøren i Equinor er gjest i ukens Preik.Her snakker vi blant annet om:Sjølinnsikt som forutsetning for lederutviklingNår han for alvor tok inn over seg betydningen av det grønne skiftetFarten på klima-toget, og hva som kreves for å henge medHva toppleder-yrket har til felles med gammelost#AlltidNysgjerrigAldriUtlærtAbonner og hør på Preik via Spotify, Apple Podkaster, Acast, Player FM eller hvor enn du hører på podcast.Medvirkende:Eldar Sætre, tidligere konsernsjef i EquinorJan Erik Kjerpeseth, konsernsjef, Sparebanken Vest See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Brann-trener Eirik Horneland: Jeg ble født som leder

  13/10/2021 Duración: 24min

  Men selv den fødte leder trenger gode støttespillere. I ukens Preik forteller Brann-treneren om mentoren han ringer hver mandag. I tillegg snakker vi om:å stå i stormenå gi gruppen en rygg å følgebetydningen av sult i en prestasjonsgruppehva han ser etter når han skal hente nye spillereå bygge et team i fart midt i sesongenviktigheten av å koble ut og være “mindfull”hva Brann kan lære av miljøet på Lerkendalhvorfor enhver topprestasjon handler om å sanke marginer...og enda mye mer. God fornøyelse. Vennlig hilsen, Jan ErikAbonner og hør på Preik via Spotify, Apple Podkaster, Acast, Player FM eller hvor enn du hører på podcast.Medvirkende:Eirik Horneland, Brann-trenerJan Erik Kjerpeseth, konsernsjef, Sparebanken Vest See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Banksjef Trine Stangeland: Hvordan takle motgang

  19/08/2021 Duración: 24min

  Da hun begynte som toppsjef i Sandnes Sparebank i 2017 sluttet 20 prosent av de ansatte, fordi de ikke trodde på den nye visjonen og strategien. Hvordan takler man den type motgang, og til og med klarer å snu det til noe positivt? Trine Stangeland har vært leder siden hun var 27 år gammel, blant annet i Lyse-konsernet hvor hun jobbet fra 2005 til 2016, sist som administrerende direktør for Lyse Dialog.I denne episoden:***Hvordan “drepe” ideer på en god måte.***Alt du ikke får vite i et jobbintervju.***Hvordan man jobber 10 prosent smartere.***Hvorfor du som toppleder av og til må helt ned i detaljene,Abonner og hør på Preik via Spotify, Apple Podkaster, Acast, Player FM eller hvor enn du hører på podcast.Medvirkende:Trine Stangeland, administrerende direktør, Sandnes SparebankJan Erik Kjerpeseth, konsernsjef, Sparebanken Vest See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Kjerstin Braathen: DNB-sjefens beste råd til nye ledere

  01/07/2021 Duración: 24min

  Da Kjerstin Braathen ble forfremmet til konsernledelsen i DNB, var det ikke lenger nok å “bare” være faglig flink. Hva gjør du som ny leder når du ikke lenger er den smarteste rundt bordet?Kjerstin Braathen har siden 2019 vært toppleder i DNB. Tidligere har hun vært finansdirektør, direktør for bedriftsmarked og analytiker i samme konsern. I denne episoden diskuterer vi også:hvordan klima og bærekraft kommer til å definere lederrollen fremover.at det å se i bakspeilet aldri har gitt dårligere veiledning enn det gjør idag.hvorfor du - samtidig som du presenterer et problem - også bør komme med forslag til løsning(er).hva du sier hvis sjefen ringer mens du er hos frisøren i arbeidstiden.mye mer...Abonner og hør på Preik via Spotify, Apple Podkaster, Acast, Player FM eller hvor enn du hører på podcast.Medvirkende:Kjerstin Braathen, konsernsjef, DNBJan Erik Kjerpeseth, konsernsjef Sparebanken Vest See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Jon Fredrik Baksaas: - Når det stormer går jeg i rolig-modus

  01/06/2021 Duración: 32min

  Langfredag 2009 våknet Jon Fredrik Baksaas opp til nyheten om opptøyer i Thailand, streik i Bangladesh og at myndighetene hadde beslaglagt aksjene i Telenors russiske datterselskap. Hvordan beholder man roen i stressende situasjoner? Hvordan “lærer” man seg å bli en offentlig person? Og hvordan skaper man trygghet i eget lederskap? Mangeårig Telenor-sjef, Jon Fredrik Baksaas, er gjest i ukens Preik. Medvirkende:Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor fra 2002-2015, nå bl.a. styremedlem i svenske Handelsbanken og Ericsson, og styreleder i Statnett og DNV GL.Jan Erik Kjerpeseth, konsernsjef Sparebanken Vest«Preik» finner du på alle store Podcast-plattformer. Abonner og hør på Preik via Spotify, PodBean, Acast, Player FM eller Apple Podkaster. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Tibber-gründer Edgeir Vårdal Aksnes: Det skal gå fort, fort, fort!

  05/05/2021 Duración: 35min

  I ukens Preik snakker Tibber-gründer, Edgeir Vårdal Aksnes, om hvorfor han aldri fyller opp kalenderen mer enn 40 prosent, hva det vil si “å planlegge for suksess”, hvilke utfordringer det skaper når bedriften han leder dobles i størrelser hvert år, og hvordan man bygger en felles bedriftskultur på tvers av kontorer i så ulike verdensbyer som Berlin, Helsinki, Stockholm og Førde.Medvirkende:Edgeir Vårdal Aksnes, gründer og adm.dir. i TibberJan Erik Kjerpeseth, konsernsjef Sparebanken Vest«Preik» finner du på alle store Podcast-plattformer. Abonner og hør på Preik via Spotify, PodBean, Acast, Player FM eller Apple Podkaster. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Yngve Hallén: - Ikke skyv andre foran deg

  28/04/2021 Duración: 27min

  Tidligere fotballpresident og Sogndal-nestor, Yngve Hallén, om hvordan super-laget i hans hjerte har klart å klore seg fast i toppen av norsk fotball. Hvordan han snakket seg til topps i Norges fotballforbund. Hvordan koble av når mediestormen blåser som verst? Og hva svarte han da statsminister Kjell Magne Bondevik ringte og ville ha Fotballforbundet til å gå ut mot søndagsåpne butikker?Medvirkende:Yngve Hallén, fotballpresident 2010-2016Jan Erik Kjerpeseth, konsernsjef Sparebanken Vest«Preik» finner du på alle store Podcast-plattformer. Abonner og hør på Preik via Spotify, PodBean, Acast, Player FM eller Apple Podkaster. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

página 1 de 3