Danske Bænkers

Informações:

Sinopsis

Dette er podcasten for deg som ønsker å vite hva som rører seg i det globale finansmarkedet fra uke til uke.

Episodios

 • Verdensøkonomien mot silkemyk landing

  03/04/2024 Duración: 45min

  Myk landing, svak krone, stigende aksjemarkeder og geopolitisk usikkerhet. I denne episoden går vi gjennom status i de ulike markedene og utsiktene for tiden fremover. Færre rentekutt i sikte i 2024 enn tidligere ventet - kommer det første rentekuttet i september som Norges Bank tror? Og vil FED kutte allerede i juni? Disclaimer: Podcasten er et markedsføringsmateriale fra Danske Bank. Uttalelsene i podcasten er ikke å regne som investeringsrådgivning eller en anbefaling til å investere, og uttalelsene er ikke et tilbud eller en oppfordring til å kjøpe eller selge et finansielt instrument. Vær alltid oppmerksom på at historisk avkastning ikke er en pålitelig indikator for fremtidig utvikling eller avkastning på en investering. Søk råd hos profesjonelle rådgivere omkring juridiske, skattemessige, finansielle eller andre forhold knyttet før du foretar en investering.

 • Tekstilindustrien er er en utslippsversting - men løsninger er på vei

  20/03/2024 Duración: 51min

  Tekstilindustrien sysselsetter 75 millioner mennesker og står for opp mot 10 % av globale CO2 utslipp. Det er mer enn både global skipsfart og flytransport til sammen. Hver nordmann har 359 klesplagg i snitt og hele hvert femte av disse er aldri brukt. Da sier det seg selv at denne industrien også må gjennom betydelige endringer om vi skal lykkes med det grønne skiftet.I denne episoden får vi besøk av Vibeke Krohn, leder i Tomra Textiles. Hun forteller om det enorme potensialet for gjenbruk og resirkulering innenfor klesindustrien for å gjøre den mer bærekraftig. Anders har også gått gjennom klesskapet sitt for å se hvordan han ligger an i forhold til «snittet». Disclaimer: Podcasten er et markedsføringsmateriale fra Danske Bank. Uttalelsene i podcasten er ikke å regne som investeringsrådgivning eller en anbefaling til å investere, og uttalelsene er ikke et tilbud eller en oppfordring til å kjøpe eller selge et finansielt instrument. Vær alltid oppmerksom på at historisk avkastning ikke er en pålitelig indika

 • Danske Banks CEO om karriere, lederfilosofi og fremtidens banker

  06/03/2024 Duración: 39min

  I denne episoden intervjuer vi CEO i Danske Bank-konsernet, Carsten Egeriis.Som barn drømte han om å bli brannmann eller sportsstjerne, og mange vil nok mene at det er en nedtur å «bare» bli leder av en bank med de ambisjonene, men det er de færreste forunt å bli leder av en Nordens største banker med over 20.000 ansatte.I denne episoden blir vi bedre kjent med Carsten Egeriis, som har ledet Danske Bank-konsernet de siste 3 årene, og som nylig la frem det sterkeste resultatet i bankens historie. Vi diskuterer karrière, lederfilosofi, hvorfor Danske Bank selger privatvirksomheten i Norge og, ikke minst, forklarer Carsten hvorfor banken satser videre på kapitalforvaltning og bedriftskunder her til lands. Vi diskuterer også fremtiden for banker og rolle til finans i det grønne skiftet.Carsten avslører dessuten to interessante biografier som kan settes på leselisten for påsken. Programledere er som vanlig Aleksander Dahl og Anders Johansen. Disclaimer: Podcasten er et markedsføringsmateriale fra Danske Bank. Utta

 • Litt om alt: hva skjer i finansmarkedene?

  21/02/2024 Duración: 50min

  Denne episoden av Danske Bænkers har mange ingredienser: nyheter fra aksjemarkedet, status på den myke landingen for økonomien, strategier for å rebalansere porteføljen, tanker rundt private equity og ikke minst hvordan det har gått så langt i rapporteringssesongen. Samt at vi  i neste episode av Danske Bænkers får besøk av konsernsjef i Danske Bank – Carsten Egeriis.Disclaimer: Podcasten er et markedsføringsmateriale fra Danske Bank. Uttalelsene i podcasten er ikke å regne som investeringsrådgivning eller en anbefaling til å investere, og uttalelsene er ikke et tilbud eller en oppfordring til å kjøpe eller selge et finansielt instrument. Vær alltid oppmerksom på at historisk avkastning ikke er en pålitelig indikator for fremtidig utvikling eller avkastning på en investering. Søk råd hos profesjonelle rådgivere omkring juridiske, skattemessige, finansielle eller andre forhold knyttet før du foretar en investering.

 • Hvorfor er den norske kronen så svak?

  07/02/2024 Duración: 43min

  "Norske kroner er svak med god grunn", sier Danske Banks leder for valutaanalyse Kristoffer Kjær Lomholt. Men den var jo så mye bedre i 2012 tenker du?  "Ja, da var den sterkere enn det fundamentale forhold skulle tilsi", svarer Kristoffer. I denne episoden får du forklart hva som driver kronekursen på kort og lang sikt. Hvorfor det ikke er politikernes "skatteiver" (les: grunnrenteskatt) de siste årene, men derimot svekket konkurranseevne som gjør kronen så svak i dag? Kristoffer forklarer også hvorfor Norge må få lønnsoppgjør som matcher vår konkurransekraft for å stoppe svekkelsen av den norske kronen. Som bonus får du litt norsk pengepolitisk historie og en forklaring på hvorfor ikke Norge kan vurdere å knytte kronen mot Euro slik som de har gjort i Danmark.Disclaimer: Podcasten er et markedsføringsmateriale fra Danske Bank. Uttalelsene i podcasten er ikke å regne som investeringsrådgivning eller en anbefaling til å investere, og uttalelsene er ikke et tilbud eller en oppford

 • Er vi avhengige av Kina for å gjennomføre det grønne skiftet?

  24/01/2024 Duración: 39min

  Kina styrer 60-90 % av verdikjedene forbundet med sol- og vindkraft. Et forsprang de har bygget opp over de siste 20 årene. Fører dermed det grønne skiftet oss fra OPEC og Russlands klamme favn til Kinas enda dypere lommer? Vi har med den perfekte gjesten til å diskutere – Daniel Brenden – som blant annet har diskutert Kinas energipolitikk og jobbet med energisikkerhet og –transisjon i Fitch og DNV.Disclaimer: Podcasten er et markedsføringsmateriale fra Danske Bank. Uttalelsene i podcasten er ikke å regne som investeringsrådgivning eller en anbefaling til å investere, og uttalelsene er ikke et tilbud eller en oppfordring til å kjøpe eller selge et finansielt instrument. Vær alltid oppmerksom på at historisk avkastning ikke er en pålitelig indikator for fremtidig utvikling eller avkastning på en investering. Søk råd hos profesjonelle rådgivere omkring juridiske, skattemessige, finansielle eller andre forhold knyttet før du foretar en investering.

 • Økonomien snur i 2024

  10/01/2024 Duración: 50min

  Mye skjedde i 2023 og 2024 tegner til å bli like begivenhetsrikt. Vi diskuterer aksjemarkedet, valg i USA, første rentekutt, oljepris, NOK, geopolitiske utsikter mm. Men utfallsrommet er som vanlig stort så alternative scenarier diskuteres også.Disclaimer: Podcasten er et markedsføringsmateriale fra Danske Bank. Uttalelsene i podcasten er ikke å regne som investeringsrådgivning eller en anbefaling til å investere, og uttalelsene er ikke et tilbud eller en oppfordring til å kjøpe eller selge et finansielt instrument. Vær alltid oppmerksom på at historisk avkastning ikke er en pålitelig indikator for fremtidig utvikling eller avkastning på en investering. Søk råd hos profesjonelle rådgivere omkring juridiske, skattemessige, finansielle eller andre forhold knyttet før du foretar en investering.

 • Rentetoppen, overraskende sterkt aksjemarked og utsikter for 2024

  13/12/2023 Duración: 50min

  Hvorfor ble 2023 et så bra år? Blir det resesjon i 2024, og ikke minst hva var den beste Danske Bænkers episoden i 2023? I denne episoden oppsummerer vi 2023 og diskuterer de viktigste tingene å følge med på i 2024 Disclaimer: Podcasten er et markedsføringsmateriale fra Danske Bank. Uttalelsene i podcasten er ikke å regne som investeringsrådgivning eller en anbefaling til å investere, og uttalelsene er ikke et tilbud eller en oppfordring til å kjøpe eller selge et finansielt instrument. Vær alltid oppmerksom på at historisk avkastning ikke er en pålitelig indikator for fremtidig utvikling eller avkastning på en investering. Søk råd hos profesjonelle rådgivere omkring juridiske, skattemessige, finansielle eller andre forhold knyttet før du foretar en investering.

 • Kan dyre selskaper se billige ut?

  29/11/2023 Duración: 49min

  Hvilke sektorer er det største på Oslo Børs? Hva skiller et vekst- og et verdiselskap og er det bedre å investere i selskaper med lav pris i forhold til inntjening (PE), eller selskaper med høy vekst? I denne episoden følger Aleksander Dahl og Anders Johansen opp podcasten fra 21. september i år og prater om Oslo Børs generelt, prising ved bruk av multipler, kjennetegn ved råvarebaserte industrier, viktigheten av å forstå tilbudssiden og mye mer.Disclaimer: Podcasten er et markedsføringsmateriale fra Danske Bank. Uttalelsene i podcasten er ikke å regne som investeringsrådgivning eller en anbefaling til å investere, og uttalelsene er ikke et tilbud eller en oppfordring til å kjøpe eller selge et finansielt instrument. Vær alltid oppmerksom på at historisk avkastning ikke er en pålitelig indikator for fremtidig utvikling eller avkastning på en investering. Søk råd hos profesjonelle rådgivere omkring juridiske, skattemessige, finansielle eller andre forhold knyttet før du foretar en investering. 

 • Kommer det en ny økonomisk æra?

  15/11/2023 Duración: 49min

  De neste tiårene står vi foran en stadig aldrende befolkning, energitransisjon bort fra fossile kilder, potensiell klimakrise, økt geopolitisk spenning og økt produktivitet fra kunstig intelligens. Denne kombinasjonen av utfordringer og muligheter har sjefstrateg i Formue, Christian Lie, kalt «En ny økonomisk æra». Christian  er gjest i denne episoden av Danske Bænkers, og diskuterer både "ny økonomisk æra" og utsikter for verdensøkonomien på kort sikt sammen med Aleksander Dahl og Anders Johansen.

 • Energi-krise på horisonten? - Nye utfordringer på kort sikt

  01/11/2023 Duración: 48min

  I løpet av de neste tiårene må verden slippe ut betydelig mindre CO2, men hvordan det skal gjøres er usikkert. Krigene i Ukraina, og nå sist i Israel /Hamas, setter økt fokus på energisikkerhet. Det høye rentenivået medfører i tillegg at investeringer i fornybar-prosjekter er mye mer krevende å finansiere. I denne episoden diskuteres status på energisituasjonen i verden.Disclaimer: Podcasten er et markedsføringsmateriale fra Danske Bank. Uttalelsene i podcasten er ikke å regne som investeringsrådgivning eller en anbefaling til å investere, og uttalelsene er ikke et tilbud eller en oppfordring til å kjøpe eller selge et finansielt instrument. Vær alltid oppmerksom på at historisk avkastning ikke er en pålitelig indikator for fremtidig utvikling eller avkastning på en investering. Søk råd hos profesjonelle rådgivere omkring juridiske, skattemessige, finansielle eller andre forhold knyttet før du foretar en investering

 • Rentekutt i 2024

  18/10/2023 Duración: 48min

  Kommer inflasjonen ned og når skal Norges bank igjen sette ned renten? Blir det i 2024? Norge og verden opplever høy inflasjon og de høyeste rentene på flere tiår samtidig som nordmenn har mer gjeld enn noen gang tidligere. I over 20 år har sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank fulgt rentemarkedet med argusøyne. I denne episoden gjester han Danske Bænkers for å diskutere utviklingen i norsk økonomi. Hvis du ønsker en innføring i økonomi, renter og norske kroner på kort og lang sikt er dette en episode du bør få med deg.Disclaimer: Podcasten er et markedsføringsmateriale fra Danske Bank. Uttalelsene i podcasten er ikke å regne som investeringsrådgivning eller en anbefaling til å investere, og uttalelsene er ikke et tilbud eller en oppfordring til å kjøpe eller selge et finansielt instrument. Vær alltid oppmerksom på at historisk avkastning ikke er en pålitelig indikator for fremtidig utvikling eller avkastning på en investering. Søk råd hos profesjonelle rådgivere omkring juridiske, skattemessige, finansielle

 • Professor Kjell Nordström om økonomi, statsgjeld og innovasjon

  04/10/2023 Duración: 26min

  I følge professor Kjell Nordström vil ikke USA ha noen problemer med å betjene sin høye statsgjeld. Det skyldes deres innovasjonsevne og unike tilgang på høy utdannet arbeidskraft. I denne episoden intervjuer Anders professor Kjell Nordström live fra Oslo Business Forum. De kommer inn på økonomisk historie, hvorfor Adam Smith kalte markedsmekanismen en usynlig hånd allerede på 1760-tallet, hvorfor USA kan tåle sin høye statsgjeld bedre enn andre land, hvordan markedsmekanismen kan være med på å løse klimakrisen og en rekke andre store strukturelle temaer.Disclaimer: Podcasten er et markedsføringsmateriale fra Danske Bank. Uttalelsene i podcasten er ikke å regne som investeringsrådgivning eller en anbefaling til å investere, og uttalelsene er ikke et tilbud eller en oppfordring til å kjøpe eller selge et finansielt instrument. Vær alltid oppmerksom på at historisk avkastning ikke er en pålitelig indikator for fremtidig utvikling eller avkastning på en investering. Søk råd hos profesjonelle rådgivere omkring ju

 • Sảnn er det norske aksjemarkedet

  20/09/2023 Duración: 41min

  Hvordan jobber en forvalter og hvor dominert er egentlig Oslo Børs av selskaper som eksporterer råvarer?Tidligere sjefstrateg Anders Johansen har jobbet i det norske aksjeteamet i snart to måneder og i dag snakker han og Aleksander Dahl om sammensetningen av Oslo Børs. De diskuterer hvordan man analyserer selskaper og bransjer og hvordan en forvalter jobber.Disclaimer: Podcasten er et markedsføringsmateriale fra Danske Bank. Uttalelsene i podcasten er ikke å regne som investeringsrådgivning eller en anbefaling til å investere, og uttalelsene er ikke et tilbud eller en oppfordring til å kjøpe eller selge et finansielt instrument. Vær alltid oppmerksom på at historisk avkastning ikke er en pålitelig indikator for fremtidig utvikling eller avkastning på en investering. Søk råd hos profesjonelle rådgivere omkring juridiske, skattemessige, finansielle eller andre forhold knyttet før du foretar en investering

 • Svindlerne blir flere, sleipere og lurer stadig flere for betydelige beløp

  06/09/2023 Duración: 33min

  Finansielle svindlere bruker kunstig intelligens og blir stadig mer profesjonelle i sin jakt på å svindle oss. Triks som sosial manipulasjon eller å lure informasjon ut av oss med å ringe, maile eller tekste øker i omfang. Selv de mest forsiktige av oss kan bli lurt i en presset situasjon. I dagens episode er Ingrid Grav, ekspert på finansiell svindel i Danske Bank, på besøk hos Aleksander Dahl og Anders Johansen for å forklare ulike former for finansiell svindel, hva du skal være oppmerksom på og ikke minst hva du gjør om uhellet er ute.Disclaimer: Podcasten er et markedsføringsmateriale fra Danske Bank. Uttalelsene i podcasten er ikke å regne som investeringsrådgivning eller en anbefaling til å investere, og uttalelsene er ikke et tilbud eller en oppfordring til å kjøpe eller selge et finansielt instrument. Vær alltid oppmerksom på at historisk avkastning ikke er en pålitelig indikator for fremtidig utvikling eller avkastning på en investering. Søk råd hos profesjonelle rådgivere omkring juridiske, skatteme

 • Kan Putin stoppes? Krigen i Ukraina avgjøres på slagmarken tror ekspert

  23/08/2023 Duración: 48min

  Lurer du på hvorfor gikk Putin til krig, hvilken støtte han har i egen befolkning, sannsynligheten for nye kupp mot Putin og mulige utfall på konflikten? I denne episoden diskuterer Aleksander og Anders disse spørsmålene, samt en rekke andre temaer med Russland- og Putinekspert Aage Storm Borchgrevink. Aage jobber i Den norske Helsingforskomitee med å dokumentere menneskerettighetsbrudd i Russland og ga ut en bok om Putin som kom ut i 2022.Disclaimer: Podcasten er et markedsføringsmateriale fra Danske Bank. Uttalelsene i podcasten er ikke å regne som investeringsrådgivning eller en anbefaling til å investere, og uttalelsene er ikke et tilbud eller en oppfordring til å kjøpe eller selge et finansielt instrument. Vær alltid oppmerksom på at historisk avkastning ikke er en pålitelig indikator for fremtidig utvikling eller avkastning på en investering. Søk råd hos profesjonelle rådgivere omkring juridiske, skattemessige, finansielle eller andre forhold knyttet før du foretar en investering

 • Resesjonen som «aldri» kom og oppsummering av sommeren 2023

  09/08/2023 Duración: 54min

  Hvorfor kom aldri den lenge varslede resesjonen, og hvordan har det gått i markeder og økonomien de siste månedene? Dette er blant de tingene leder for Private Banking Aleksander Dahl og aksjeforvalter og tidligere sjefstrateg i Danske Bank Anders Johansen diskuterer i denne episoden av Danske Bænkers.Disclaimer: Podcasten er et markedsføringsmateriale fra Danske Bank. Uttalelsene i podcasten er ikke å regne som investeringsrådgivning eller en anbefaling til å investere, og uttalelsene er ikke et tilbud eller en oppfordring til å kjøpe eller selge et finansielt instrument. Vær alltid oppmerksom på at historisk avkastning ikke er en pålitelig indikator for fremtidig utvikling eller avkastning på en investering. Søk råd hos profesjonelle rådgivere omkring juridiske, skattemessige, finansielle eller andre forhold knyttet før du foretar en investering.

 • Forsinkes det grønne skiftet av mangel på metaller?

  28/06/2023 Duración: 46min

  I dagens episode forteller bransjeekspert Eirik Melle i Danske Bank om hva det grønne skiftet betyr for global etterspørsel av metaller. Han avslører at det allerede er, og gradvis vil bli økende underskudd på å levere disse helt kritiske innsatsfaktorene. Som vanlig er Aleksander Dahl programleder, og sjefstrateg Anders Johansen, som bytter jobb over sommeren, står ved hans side. Danske Bænkers har ferie i juli, men er tilbake i august. Disclaimer: Podcasten er et markedsføringsmateriale fra Danske Bank. Uttalelsene i podcasten er ikke å regne som investeringsrådgivning eller en anbefaling til å investere, og uttalelsene er ikke et tilbud eller en oppfordring til å kjøpe eller selge et finansielt instrument. Vær alltid oppmerksom på at historisk avkastning ikke er en pålitelig indikator for fremtidig utvikling eller avkastning på en investering. Søk råd hos profesjonelle rådgivere omkring juridiske, skattemessige, finansielle eller andre forhold knyttet før du foretar en investering.

 • Bærekraftsløsningsskeptikeren rider igjen

  14/06/2023 Duración: 43min

  Norge styrer mot et energiunderskudd fra 2026, men Anders er skeptisk til vindmøller til havs som av mange er løftet frem som løsningen. Hvorfor? Hva kan vi gjøre på kort sikt isteden? 1. juni var Anders på Energi Salg Norges 17 dag. Der ble han intervjuet av podcastekspert Nils Johan Halvorsen. Konferansen har fått navnet fra FNs 17 bærekraftsmål som handler om samarbeid.Disclaimer: Podcasten er et markedsføringsmateriale fra Danske Bank. Uttalelsene i podcasten er ikke å regne som investeringsrådgivning eller en anbefaling til å investere, og uttalelsene er ikke et tilbud eller en oppfordring til å kjøpe eller selge et finansielt instrument. Vær alltid oppmerksom på at historisk avkastning ikke er en pålitelig indikator for fremtidig utvikling eller avkastning på en investering. Søk råd hos profesjonelle rådgivere omkring juridiske, skattemessige, finansielle eller andre forhold knyttet før du foretar en investering.

 • Balansekunst

  31/05/2023 Duración: 32min

  Markedet balanserer på en knivsegg. Hovedscenario er myk landing men det er en small sti vi går på. På den ene siden ligger hard landing med sterkt økende arbeidsledighet, mens på den andre er et «no landing»-scenario der økonomien igjen reakselerer. Hvert kvartal kommer strategiteamet i Danske Bank ut med et nytt markedssyn. I denne episoden går sjefstrateg Anders Johansen og kommunikasjonsdirektør og pressesjef i Danske Bank Øystein Schmidt gjennom den siste versjonen. Disclaimer: Podcasten er et markedsføringsmateriale fra Danske Bank. Uttalelsene i podcasten er ikke å regne som investeringsrådgivning eller en anbefaling til å investere, og uttalelsene er ikke et tilbud eller en oppfordring til å kjøpe eller selge et finansielt instrument. Vær alltid oppmerksom på at historisk avkastning ikke er en pålitelig indikator for fremtidig utvikling eller avkastning på en investering. Søk råd hos profesjonelle rådgivere omkring juridiske, skattemessige, finansielle eller andre forhold knyttet før du foretar en inv

página 1 de 9