198 Land Med Einar Tørnquist

Informações:

Sinopsis

En podkast der Einar Tørnquist inviterer kjente gjester i studio for å snakke om både nyttige og unyttige fakta om ulike land i verden.Hver episode tar for seg et nytt land med en ny gjest.

Episodios

 • Tema: Siste nytt fra Marshalløyene med Ola Gunhildrud Berta

  08/04/2024 Duración: 25min

  Hva? Sier du at andre podkaster IKKE har sin egen Marshalløyene-korrespondent? Patetisk. Heldigvis har 198 Land sosialantropolog Ola Gunhilrud Berta på 24 timers standby for å gi oss siste nytt fra atollene der nede. Her har det både blitt underskrevet en ny avtale med USA, det har vært endringer i vær og vind, trafikkbildet har endret seg og jaggu klarte ikke Ola å grave med en gladsak helt til slutt (sånn mer eller mindre.)Landepisodene av 198 Land finner du eksklusivt hos Podimo: https://go.podimo.com/no/198landProdusert av Martin Oftedal, PLAN-B Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Kina (smakebit)

  08/04/2024 Duración: 06min

  I disse dager holder Einar på med den lengste føljetongen i 198 Lands lange historie med fire episoder om Midtens rike, bedre kjent som Kina. Her får du en liten smakebit fra del 3 som tar for seg Mao Zedongs vei til makten, livet etter revolusjonen, Norges forhandlinger med Kina i nyere tid og mye, mye mer.Alle episodene om Kina med Torbjørn Færøvik og de nye landepisodene finner du eksklusivt hos Podimo: https://go.podimo.com/no/198land Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Tema: Situasjonen i Sudan med Vegard Tjørhom

  01/04/2024 Duración: 29min

  Situasjonen i Sudan er den største pågående humanitære krisen i verden, men allikevel får den lite oppmerksomhet i media. Einar slår på tråden til NRKs Afrika-korrespondent Vegard Tjørhom for å finne ut av hva som foregår, hvordan det ble så ille og hvorfor vi hører så lite om det i norske (og vestlige) medier.Landepisodene av 198 Land finner du eksklusivt hos Podimo: https://go.podimo.com/no/198landProdusert av Martin Oftedal, PLAN-B Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Montserrat (smakebit)

  18/03/2024 Duración: 06min

  Her er en liten smakebit av ukens landepisode: Montserrat med Team Bachstad. Episoden i sin helhet finner du hos Podimo: https://go.podimo.com/no/198land Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Saint Vincent og Grenadinene med Team Bachstad

  26/02/2024 Duración: 01h29s

  En ny vakker, fabelaktig, pirrende og potensielt sjokkerende sesong er i gang, og startskuddet går med historiens første dobbeltgjest i 198 Land! For når man skal snakke om Saint Vincent og Grenadinene kan man ikke snakke med hvem som helst: Den lille staten bestående av 32 forskjellige øyer er nemlig ikke først på reiselisten til Ola og Kari Nordmann, men hvis du er nysgjerrig på et frodig landskap som er sterkt preget av vulkanske utbrudd, interessant engelsk uttale og unike flagg, ja, da er dette episoden for deg. Einar har som vanlig med seg en bråte mer eller mindre kvalitetsikrede fakta som han dobbeltsjekker med sin dobbeltgjest: Quizmakerne og dynamittduoen Team Bachstad.Fra og med neste uke flytter 198 Land eksklusivt inn hos Podimo. I den anledning får du et kjempegodt tilbud: Hvis du skaffer deg Podimoabonnement via linken under innen 3. mars kan du få 50% avslag på et helt år! Få 50% avslag på ett år med Podimo og tilgang til alt av 198 Land + et enormt utvalg av spennende podkaster og l

 • Tema: Bir Tawil med Vegard Tjørhom

  19/02/2024 Duración: 18min

  Der det er landeareal, så er det konflikt. Utallige kriger og konflikter har funnet sted på bakgrunn av at to land vil ha eierskap over samme område. Men det finnes et par steder i verden hvor konflikten går ut på at INGEN vil ha eierskap, og ørkenen Bir Tawil mellom Egypt og Sudan er per i dag terra nullius (ingenmannsland). Hvorfor i alle dager er Bir Tawil så utrolig upopulært? Einar slår på tråden til NRKs Afrika-korrenspondent (og 198 Lands Maligjest) Vegard Tjørhom.Produsert av Martin Oftedal, PLAN-B Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Tema: Reisetips i vinterferien med Gunnar Garfors

  12/02/2024 Duración: 17min

  Vinterferien er like rundt hjørnet, men hvor skal man dra? Einar slår på tråden til Gunnar Garfors for å få noen reisetips litt utenom det vanlige. Produsert av Martin Oftedal, PLAN-B Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Tema: Sjakk på Nauru med Johan-Sebastian Christiansen

  05/02/2024 Duración: 39min

  Nauru er med sine ca. 130 besøkende i året et av verdens minst besøkte land. Vi vet ikke så mye om de 129 andre, men én av dem har tatt turen både dit og i studio, nemlig norges nestbeste sjakkspiller Johan-Sebastian Christiansen. Han forteller Einar om hvordan i alle dager han havnet der, hvor høyt sjakknivået på Nauru er og litt korrigering av Nikolai Astrups opplevelse av Nauru i hovedepisoden av 198 Land.Produsert av Martin Oftedal, PLAN-B Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Bonus: Folkeavstemning i Venezuela om annektering av Guyana

  20/12/2023 Duración: 22min

  Einar hadde egentlig tatt ferie, men sett i lys av de siste utviklingene i geoverden måtte han kaste seg inn i studio atter en gang. Venezuela har nemlig avholdt en folkeavstemning med et sterkt flertall for å annektere Guyana etter deres oljefunn. Her er det et rikt bakteppe med mye historie, samfunn, geopolitikk og kultur som preger situasjonen, så for å forklare konteksten og hvor kritisk denne situasjonen er slår Einar på tråden til statsviter og professor Leiv Marsteinredet, som har jobbet med Latin-Amerika i over 20 år og satt seg godt inn i politiske kriser på den siden av globusen.Produsert av Martin Oftedal, PLAN-B Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Ekstramateriale: JØSS-bonanza

  04/12/2023 Duración: 45min

  Siden oppstarten i 2019 har 198 Land hatt et brennende ønske om å presentere passelig interessante fakta som får deg til å utbryte "JØSS". (Ikke "WOW!", "HÆH?!" eller "SERR?!") Einar har gravd i arkivet og børstet støv av et knippe "JØSS" i håp om at du, ja, nettopp du, skal bryte ut i et lavmælt "JØSS". Produsert av Martin Oftedal, PLAN-B Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Bonus: Flaggprat med Flaggmannen

  29/11/2023 Duración: 23min

  Er det en ting alle landene i 198 land har til felles, så er det flagg. De kommer i mange fasonger og fargekombinasjoner, og veksler mellom vakre kunstverk til horrible makkverk. Hva kjennetegner et godt flagg, og hva er det beste/verste verden har å by på? Dette er bare noen av spørsmålene vi stiller Flaggmannen, bedre kjent designeren bak det skogfinske flagget, Frederic Lindboe.Produsert av Martin Oftedal, PLAN-B Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Ekstramateriale: LIVE fra Akershus festning

  27/11/2023 Duración: 50min

  I august gikk liveshowet 198 Land: Norge spesial av stabelen på Akershus festning i Oslo. Her kan du enten oppleve eller gjenoppleve noen høydepunkter fra kvelden. Produsert av Martin Oftedal, PLAN-B Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • BREAKING NEWS: Sverige tar over deler av Norge

  22/11/2023 Duración: 14min

  I dag kom den sjokkerende nyheten om at hele 500 kvadratmeter av Norge har havnet i svenske hender etter at grensebekken i Aremark skiftet retning. Einar ringer til Tor Erik Bakke i Kartverket for å finne ut hva det har å si for Ola og Kari Nordmann.Produsert av Martin Oftedal, PLAN-B Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Bonus: Jøss, enda flere jøss fra Chile?

  22/11/2023 Duración: 17min

  I lang tid har Einar blitt kontaktet på X/Twitter av en fyr med en endeløs rekke "jøss!" om Chile, og i dag skal ha endelig få skinne: Johannes Dvorak Lagos fyrer løs en rekke artige fakta om Chile mens Einar lener seg tilbake, slenger beina på bordet og velger selv om han vil respondere med "jøss" eller ikke.Produsert av Martin Oftedal, PLAN-B Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Chile del 2 med Benedicte Bull

  20/11/2023 Duración: 01h01min

  Denne uken blir vi mer kjent med Chile og åssen det er der, a? Vi blir kjent med gjennomsnittschileneren og deres rike matkultur, sportshistorikk og litteraturvirksomhet. Og tror du jaggumeg ikke at vi rekker å pløye gjennom noen jøss og lytterspørsmål? Einar fyller den allerede tettpakkede episoden med sine mer eller mindre kvalitetssikrede fakta i tospann med professor, samfunnsviter og tidligere Chilebeboer, Benedicte Bull.Produsert av Martin Oftedal, PLAN-B Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Chile del 1 med Benedicte Bull

  13/11/2023 Duración: 56min

  Denne uken skal vi til et ganske lang og ekstremt tynt land i Sør-Amerika, og da tenker vi selvfølgelig på Chile. Her er det så mye å ta tak i at vi må ta det i to deler, men i første omgang skal vi bli bedre kjent med landet gjennom faktaboks og historie. Her er det en kulturell smeltedigel uten like som gir utslag i språk, væremåte, holdinger og politiske overbevisninger. Einar har med seg en bråte med mer eller mindre kvalitetssikrede fakta som blir nøye gjennomgått av en professor, samfunnsviter og tidligere Chilebeboer, Benedicte Bull.Produsert av Martin Oftedal, PLAN-B Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Bonus: Lytterspørsmål Guinea-Bissau med Erika Fatland

  08/11/2023 Duración: 16min

  Einar og Erika klarte ikke å begrense seg i hovedepisoden av Guinea-Bissau, så her kommer de kjære lytterspørsmålene i all sin prakt i ei litta kvarting, som de sier på byen i Oslo.Prøv BookBeat gratis i 45 dager via denne lenken: bookbeat.no/198landProdusert av Martin Oftedal, PLAN-B Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Guinea-Bissau med Erika Fatland

  06/11/2023 Duración: 01h39s

  Denne uken tar vi reisen til et lite land på kysten av Vest-Afrika, nemlig Guinea-Bissau. Landet må ikke forveksles med nabolandet Guinea, og hvis du nå spør "hvem i alle dager gjør det?" så kan jeg henvise til ukens gjest. Her er det en asfaltert vei, kun et par millioner innbyggere, lite turistvennlighet, mindre gunstig kollektivtransport, merkverdig drikkekultur på søndager, en gryende kokainbusiness og alle komplikasjoner som kommer etter å ha vært portugisisk eiendom. Einar med seg et lite utvalg av mer eller mindre kvalitetssikrede fakta som han brodelig deler med ukens gjest: Myten, legenden, forfatteren, glodetrotteren og, ikke minst, 198 Land-fanfavoritten Erika Fatland.Prøv BookBeat gratis i 45 dager via denne lenken: bookbeat.no/198landProdusert av Martin Oftedal, PLAN-B Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Bonus: Oppdatering på situasjonen i Gaza

  01/11/2023 Duración: 15min

  Situasjonen i Gaza blir mørkere, blodigere og mer komplisert for hver dag som går. Hva er egentlig status per i dag? Hva er sannsynlige scenarioer fremover? Og er det noen lys i enden av tunnelen? For å få en oppdatering ringer vi tilbake til Dag Henrik Tuastad, førstelektor for Midtøstenstudier, ved Universitetet i Oslo.Prøv BookBeat gratis i 45 dager via denne lenken: bookbeat.no/198land Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Ukraina del 3 med Jørn Holm-Hansen

  30/10/2023 Duración: 44min

  Denne uken avslutter vi omsider turen mot Ukraina og vender blikket mot nåtiden. Hvordan er det nå? Hva er fremtidsutsiktene? Hvordan er det å leve i et krigsherjet land? I tillegg svipper vi innom minst like viktig informasjon i form av "jøss!" og lytterspørsmål. Einar er i bunnen av bunken på sine mer eller mindre kvalitetssikrede fakta som besvares med glede av en viss doktor i samfunnsvitenskap, forsker og Ukrainaekspert: Jørn Holm-Hansen.Prøv BookBeat gratis i 45 dager via denne lenken: bookbeat.no/198landProdusert av Martin Oftedal, PLAN-B Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

página 1 de 7