Karriererådet

Informações:

Sinopsis

Karriererådet er en kort, lettfattelig, informativ, nyttig og ærlig podkast om å være ung i dagens arbeidsmarked.Dette er podkasten for deg som snart er ferdig utdannet, nyutdannet, på leting etter din første ordentlige jobb, ny i denne jobben, eller er i et jobbskifte. Vi forsøker å ta deg med på innsiden av hodene til arbeidsgiverne ved at vårt panel, som altså representerer din stemme, spør dem spørsmålene du trenger å få svar på, og tar opp holdninger, problemer og situasjoner du sikkert kjenner deg igjen i.Hva ser de egentlig etter, de på andre siden av bordet? Hvorfor får du ikke jobb, og hvor er jobbene? Hva gjør du galt på jobbintervjuet? Er det verdt å ha den perfekte stillingstittel når du har en gal sjef? Dette er bare noe av det du vil få svar på.Podkasten er laget av Hans Petter Stub, Espen Sæle og rullerende deltakere fra panelet. Den er produsert av Talent Media, og redaktør og prosjektleder er Synnøve Sundby Fallmyr. Produsert av Radio Metro.

Episodios

 • 30 // Psykolog spesial: utbrenthet og karrierejag blant unge voksne

  03/12/2019 Duración: 15min

  I sesongavsluttningen av Karriererådet har vi fått inn en Psykolog, Elise Nygård, som forteller om utbrenthet blant unge. Hva kjennetegner utbrenthet og hvilke tegn burde man være ekstra obs på. Vi kommer med tips for å forebygge utbrenthet, og også hva som kan gjøres skulle man være uheldig og møte veggen. Christoffer Lindblom og Inge Sveen er i studio.

 • 29 // Bedragersyndromet

  26/11/2019 Duración: 14min

  Bedragersyndrom, hva er det? Det er er følelsen av at man ikke fortjener det man har, eller at det er ren flaks som har spilt inn istedenfor evner og arbeid. Bedragersyndromet er noe som påvirker ca 75% av oss, og blir fort et problem på jobb, når vi begynner å tvile på om vi faktisk er kvalifiserte til jobben vår eller muligheter som dukker opp. Panelet, denne gangen med Caroline Bjurstrøm Knudsen og Hanna Holler Kamperud, forteller om sine opplevelser og kommer med råd.

 • 28 // Slik blir du mer produktiv på jobb

  19/11/2019 Duración: 14min

  Noen ganger føles det ut som man jobber mye, men utretter lite. Hvordan kjenner man igjen og eliminerer man tidstyver, og dermed bli mest mulig produktiv på jobb. Vi ser på ulike metoder som gjør oss både effektive og produktive, gir tips om delegering av oppgaver, og hva å prioritere. Perfect is the enemy of good, og noen ganger får du gjort mer av å gjøre mindre. Line Langaas og Christoffer Lindblom er i studio for å utdype.

 • 27 // Å være innadvendt i et arbeidsliv for utadvendte

  12/11/2019 Duración: 15min

  Nesten alle jobbannonser spør etter fremoverlente, utadvendte. og ekstroverte folk, men hva om du oppfyller andre andre krav jobben ber om men ikke disse? I denne episoden ser vi på hva det vil si å være innadvendt og utadvendt. Krever egentlig alle type stillinger at man er utadvendt, og hvordan får man vist seg frem på jobb enda man ikke liker oppmerksomhet. Vi går også gjennom hva man kan gjøre for å trene og gjøre seg selv trygg i settinger der å være utadvendt kan gi deg fordeler.

 • 26 // Syv ledelsestyper du bør kjenne til

  05/11/2019 Duración: 13min

  Det finnes mange ulike ledere og sjefer, og det er ikke alle man kommer like godt overens med, mens noen ganger er det full klaff. Vi går gjennom ulike ledelsestyper og ser på hva slags ledere vi har hatt og hva slags leder vi vil være. Ved å ser på vår egen og vår leders rolle kan vi bedre kommunikasjonen og spille både oss selv og sjefen bedre. Line Langaas kommer med erfaringer fra å selv være leder, og Hanna Holler Kamperud forteller om sine tidligere sjefer.

 • 25 // Finn din karrierevei - fag eller mennesker?

  29/10/2019 Duración: 12min

  Hva er din rolletype i din karriere? Det kan være lurt å finne ut av hva det er som opptar oss i arbeidslivet, er det selve faget man trives med eller menneskene man jobber med? Trives man med oppgaveprosessen eller formidlingen? Ved å kartlegge hva som er viktig for oss kan vi finne jobber vi trives med og som vi blomstrer i. Caroline Bjurstrøm Knudsen og Christoffer Lindblom har tatt Edgar Schein sin karriereankertest, og kommer med tips og erfaringer.

 • 24 // Vet du hva som egentlig motiverer deg i jobben?

  22/10/2019 Duración: 13min

  Hva er det som motiverer deg på jobb? Vi deler motivasjon i tre ulike kategorier, ytre, indre, og prososial motivasjon, men hva betyr egentlig det? Og hva fører til best resultat? Panelet kommer med historier og erfaringer, og ser på hvordan ulik motivasjon påvirker både resultater på jobb og selvfølelse.

 • 23 // Er du omgitt av idioter på jobb?

  13/10/2019 Duración: 12min

  Det finnes mye forskning på menneskers atferdsmønstre, og kanskje vil det bli enklere å forholde seg til kollegaer hvis du kjenner til hvorfor de handler på den måten de gjør. I denne episoden av Karriererådet ser vi på DISC-teorien om personlighet og atferdsvurdering, utviklet av psykolog William Moulton Marston. Alle i panelet har tatt DISC-testen, og forteller om deres erfaringer i møte med andre. I studio Line Langaas og Inge Sveen.

 • 22 // Hindrer du din egen karriere ved å tenke feil?

  08/10/2019 Duración: 15min

  Denne uken ser vi på Carol Dweck sin teori på åpent og lukket tankesett. Espen er vår ekspert innen emnet, og forklarer hva et åpent og lukket tankesett har for å si for oss, psyken vår, og mulighetene. Caroline Bjurstrøm Knudsen og Christoffer Lindblom har utfordret seg selv og funnet ut hvor i Dweck sitt spekter de faller.  

 • 21 // Slik kommer du deg opp og frem

  01/10/2019 Duración: 13min

  Når man er ny i arbeidslivet og ønsker å komme seg opp og frem er det noen ting som det er viktig å vite og mestre. Vi ta opp hva man må lære om relasjonen til seg selv, andre, og jobb. Og hva er egentlig opp og frem? Hans Petter Stub og Espen Sæle tar med seg Hanna Holler Kamperud og Christoffer Lindblom inn i panelet.

 • 20 // Disse spørsmålene får du på jobbintervjuet

  04/06/2019 Duración: 23min

  Visste du at de som leder jobbintervjuer ofte har et sett faste spørsmål de ønsker å få svar på? Vi ramser opp alle, og diskuterer hvordan du bør svare på dem. Dessuten har vi gjest i studio for første gang, nemlig Mette Marstrander fra Hammer & Hanborg - og Hans Petter har tatt over rollen som programleder. I studio: Maia Kristine Kummeneje og Inge Sveen.

 • 19 // Trakassering på jobb - hvor går grensen og hva sier loven?

  28/05/2019 Duración: 15min

  Hva kan man akseptere og når bør man si ifra? Hvem skal man snakke med? Som uerfaren i arbeidslivet er det vanskelig å vite hvordan man skal håndtere en trakasserende situasjon på jobb. Hva sier egentlig Arbeidsmiljøloven om slikt? Karriererådet diskuterer forskjellige situasjoner, og setter dem i lovlig kontekst for deg. I panelet: Christoffer Lindblom og Maren Kjølberg Aamot.

 • 18 // Opplæring - synk eller svøm, sa de

  21/05/2019 Duración: 16min

  Noen får grundig gjennomgang - ja, noen får til og med en fadder eller mentor å forholde seg til! Mens andre blir kastet på dypt vann med hodet først, etterfulgt av beskjeden: “Synk eller svøm!” Hva kan man kreve og hvordan takler man manglende opplæring? I panelet: Hanna Holler Kamperud og Christoffer Lindblom

 • 17 // Lønnsforhandlinger for noobs

  14/05/2019 Duración: 17min

  Ja, det er skummelt, ja det er viktig. Gjør deg selv den tjenesten og forhandle lønn med sjefen din hvis du mener at du ikke har en rettferdig lønn. Men ikke på hvilken som helst måte…   I panelet: Inge Sveen og Caroline Bjurstrøm Knudsen

 • 16 // Hersketeknikker - hvordan gjennomskue og svare dem

  08/05/2019 Duración: 16min

  Hvordan gjenkjenne dem og hvordan reagere? Som ny i arbeidslivet er det lett å være usikker på hvordan hver enkelt arbeidsplass forholder seg til ting som ikke alltid er like hyggelige - som hersketeknikker.  I panelet: Hanna Holler Kamperud og Christoffer Lindblom.

 • 15 // Utdanner jeg meg til arbeidsledighet?

  30/04/2019 Duración: 17min

  Henger egentlig dagens studietilbud sammen med arbeidsmarkedets behov? Hva bør man studere hvis man vil ha jobb, og hva skal man tenke når man skal velge utdanning og karrierevei? Rådet gir deg spørsmålene du bør stille deg selv. I panelet: Ingeborg Bjørnevik og Ådne Feiringen.

 • 14 // Slik bygger du nettverk

  11/04/2019 Duración: 18min

  Man hører hele tiden “et godt nettverk øker sjansen for å få jobb” - men hvordan bygger man nettverk, hvordan bruker man det, og hva er det egentlig? I panelet: Ingeborg Bjørnevik

 • 13 // Slik fremhever du egen kompetanse som jobbsøker

  05/04/2019 Duración: 15min

  Å vite hva du er god på er ikke alltid like lett. Spesielt vanskelig kan det være å se egne erfaringer som relevante for jobben du søker på, eller forstå hvordan dette kan gjøres interessant for arbeidsgiver. I denne episode diskuterer rådet egne erfaringer, og tar opp jobber og erfaringer man ikke skulle tro var relevante for stillingen man søkte på, men jaggu var de ikke det! I panelet: Caroline Bjurstrøm Knudsen og Line Langaas.

 • 12 // Slik sier du opp jobben din

  05/04/2019 Duración: 16min

  Det finnes utallige artikler, videoer og podkaster om hvordan du skal få jobben. Men hvordan skal man si opp?  I panelet: Maren Kjølberg Aamot og Ådne Feiring. Til orientering så jobber Maren som innholdsprodusent og rådgiver i Talent Media, som er avsender av podkasten.

 • 11 // Den store CV- og søknadsguiden

  05/04/2019 Duración: 32min

  Velkommen til ny sesong av Karriererådet! Vi starter med en ekstra lang episode nettopp fordi det er så mye å snakke om angående CV og søknad. Her får du råd fra ekspertene og erfaringer fra panelet om hva du bør gjøre, og hva du ikke bør gjøre. I panelet: Caroline Bjurstrøm Knudsen og Line Langaas.

página 1 de 2