Mulighetspodden

Informações:

Sinopsis

Mulighetspodden for deg som ønsker å bruke din erfaring og kunnskap og nå ut med nettkurs/onlinekurs.

Episodios

 • 26 Oppsummering sesong 2

  16/06/2019 Duración: 15min

  Vi starter med det store spørsmål - Hva er det Mulighetspodden har gitt oss? Og vi finner ut av at vi har lært mye hver og en av oss. Det som står ut er at vi alle opplever at vi har lært så mye av hverandre og andre. Vi har lært oss mye i forhold til bla. å kommunisere, lytte og «gå live».  Vi har gått til sesong 2 med ydmykhet – vi har intervjuet store navn innenfor onlinebusiness. Alle har delt så mye av sin erfaring og kunnskap. Det har rett og slett blitt en godteskål av læring. Vi oppfordrer - gå tilbake og lytt på episodene, plukk de beste bitene du liker fra godteskåla

 • 25 Heidi Bjørbekk

  09/06/2019 Duración: 44min

  "En vanlig jente som meg kan få til det jeg vil! Jeg kan hjelpe andre til å forplikte seg til seg selv, få til endring. Jeg ønsker å inspirere og vise vei til endring." Sådan sier vår medpodder Heidi Bjørbekk i ukens dypdykk i Mulighetspodden. Heidi er økonom, med mange års erfaring innenfor regnskap, moms m.m. Noe vi har hatt stor glede av her i Mulighetspodden - når Heidi har gitt gode tips i tidligere episoder. Hun har også laget nettkurs på Excel grunnopplæring, budsjett og business kurs som tar for seg tekniske og praktiske ting som man bør kunne når man har egen business i sitt firma atOffice. Akkurat nå har Heidi kastet seg ut i et nytt fokusområde - som hun har hatt stor suksess med. Hun har startet opp HeidiHelse - en podkast og online kurs om hvordan leve sundt og gå ned i vekt. Vi har fulgt Heidi hver tirsdag morgen, når hun har veid seg, og det skal det mot til, fokus og ønsket om å dele - siden nyttår har Heidi tapt over 9 kg - og kom i bunaden 17 mai - for første gang på 6 år. Lytt med og få god

 • 24 Bonus prissetting

  02/06/2019 Duración: 19min

  Hvordan du kan få en levedyktig bedrift? Prissetting er en stor del av dette.  Ofte kan det være slik at du gir bort mye gratis og det kan gå utover din tid og inntjening. Kundene blir vant til å få mye gratis og det kan skape en forventning om å få mer gratis.  Det er ditt ansvar som grunder å prissette dine produkter slik at du kan leve av det. Vi i Mulighetspodden diskuterer dette i denne episoden.

 • 23 Anita Bjørbekk

  26/05/2019 Duración: 45min

  NÅ er det Anita sin tur og det er på tide. Hun er den av oss poddere i Mulighetspodden som har lengst fartstid på å ha sin bedrift på nett. Så gled deg til å høre mer om hennes tanker den gang hun startet og tankene for fremtiden for å nå ut med sin kunst og sine tjenester på nett.  Anita ønsker å spre glede og gi folk hun møter en fargerik dag. En dag bestemte hun seg bare for å male og med sine malerier har Anita nå reist verden rundt.  Nå står snart Tokyo for tur og i den forbindelse kan du følge med Anita på reisen. Gjennom hennes kurs om hvordan bli med på utstillinger. Det er ikke første gang Anita lanserer kurs via nett, men det er første gang hun selger kurs på direkten der hun inviterer med folk «behind the scenes».  Hun vil nemlig vise frem hvordan hun går frem fra A – Å når hun jobber frem bilder til utstilling, hvordan hun finner aktuelle utstillinger og bruker muligheten til å bygge nettverk over hele verden m.m.  Anita har trent i mange år nå på å stå foran kamera, være synli

 • 22 Stian Redisch Torsen

  05/05/2019 Duración: 42min

  Denne gang gjester Stian Redisch Torsen vårt studio. Stian driver firma Medieeffekt og startet tidlig med nettmarkedsføring og analyse av slik annonsering.  Flere av oss i Mulighetspodden har kjent Stian gjennom flere år nå. Men det var først når vi satt oss ned sammen, gikk i dybden på hva han kan bidra med inn til folk som vil jobbe online og fikk snakket med ham under 8 par øyne at det virkelig gikk opp for oss hvilken ressurs og kompetanse Stian sitter på. Google AdWords er Medieeffekt og Stians foretrukne annonseverktøy. Det er kanskje ikke så rart når Google står for over 90% av alle søk som blir gjort i Norge.  Lytt på dagens episode og hør hvordan og hvorfor Google annonsering er så lurt for din bedrift.

 • 21 Eva-Charlotte Stenset

  28/04/2019 Duración: 51min

  Lytt med når ukens kjente gjest fra TV skjermen deler av sine erfaringer i Mulighetspodden. Eva Charlotte Stenset tidligere nyhetsanker på TVNorge og TV2, driver nå eget onlinefirma - evacharlotte.no - hvor hun bruker sin erfaring i bla. onlinekurset "Si det med video", der hun lærer deltakerne å bruke video for å nå kunder og følgere på nett. I ukens episode gir hun bort gode tips om teknikker, for å bli bevisst, naturlig og unik foran kameraet og som hun sier; muntlig kommunikasjon handler om å koble med den du snakker til. Ikke gå glipp av denne unike sjanse - lytt med på Mulighetspodden ....

 • 20 Linda Cecilie Furulund

  21/04/2019 Duración: 33min

  Hun hater å være synlig - være foran kamera - og dette kunne ha stoppet henne fra å lage onlinekurs. Men kraften i å ville hjelpe andre vant over frykten for å være synlig.  Nå hjelper Linda Cecilie Furulund den kreative bransjen med å lage en strategi på hvordan skrive den gode og riktige søknaden for å få midler. Dette var egentlig en oppgave hun måtte si nei til pga tidspress i hverdagen. Så fant hun en måte å kunne hjelpe på – nemlig onlinekurs! Hun driver Kunstgjødsel som gjødsler mikrobedrifter og har særlig fokus på kunst/kulturbedrifter. Kunstgjødsel utvikler effektive og gode virkemidler, finner penger og skaper møteplasser på tvers. Hør på denne fantastiske dama fortelle om sitt engasjement for å hjelpe andre!

 • 19 Thomas Moen

  14/04/2019 Duración: 50min

  I denne episoden er vi så heldige å ha med oss Thomas Moen. Han er en dyktig person som kan hjelpe deg med hvordan du skaper lønnsom markedsføring på Facebook. Lurer du på hvordan du skal få flere følgere på Facebook og dermed flere kunder? Følg med videre. Thomas har selv en ukentlig podcast som heter «Suksess med Facebook-annonsering» som er laget for å hjelpe bedrifter til å få mer ut av hver eneste Annonsekrone. Her prater Thomas om ting som hvordan måle effekt, hva er beste oppsettet for å komme i gang og mye mer. Hør på hva denne kunnskapsrike og ærlige mannen forteller.  

 • 18 Maria Rygge og Petter Erik Nyvoll

  07/04/2019 Duración: 50min

  Maria Rygge og Petter Erik Nyvoll - par i samliv og business på nett.  Møt dem i Mulighetspoddens sesong 2, episode 18. Her forteller de ærlig og åpent om hvordan det hele startet, hvilke valg de har gjort på veien og hvordan det er å dele hverdag og jobb.  Maria Rygge og Petter Erik Nyvoll tilbyr tjenester for små bedrifter som vil få det til på nett. Petter Erik er salgsmannen som hele tiden tester ut nye måter å formidle og selge inn budskap og egne produkter på. Maria er hakket mer tålmodig og bedre til å forklare detaljer, og en racer på å skrive. De har et medlemskap, jobber 1 -1 og inviterer de til bl.a. mastermind hjemme hos seg i Vietnam.  Du kan være med for å lære og bli inspirert av to av Norges dyktigste på online business. Vi i Mulighetspodden lot oss imponere. Du kan være med å lære og bli begeistret av dette paret. Det er vi sikker på at du også gjør – så lytt med der du liker å høre på podkast.

 • 17 Gry Sinding

  31/03/2019 Duración: 53min

  Hold deg fast! Ukens gjest er et fyrverkeri av ei dame som klarer å engasjere tusenvis av følgere på Facebook og Instagram. For tiden bor hun i New York og har et nettverk med de beste innenfor onlinebusiness i USA. Hun inspirerer mange ved å dele mye om hvordan hun lever og hva hun gjør. Gry Sinding er en av Norges mest suksessfulle med å selge onlinekurs. Hun er blogger, mental-trener og business-trener. Hun jobber med ledere og grundere som vil ta ut sitt potensiale. Hun har f.eks. kurs som «Din beste versjon», «Skap din drømmejobb», «Bli superproduktiv» + mange flere. I tillegg har hun en mastemindgruppe som hun følger tett opp. Ikke gå glipp av denne sprudlende nordlendingen - bli inspirert – lytt med! 

 • 16 Pernille Bache

  24/03/2019 Duración: 30min

   Hun er en kreativ person som tegner dine tanker. Pernille Bache har mye erfaring i å hjelpe andre med å utvikle produkter ut fra deres ideer.  Hun kom på tanken om at andre ville lære denne prosessen selv. Det førte til at hun kom opp med ideen om å lage et onlinekurs som hun har kalt «Fra idè til produkt» Her får du steg for steg i hvordan du kan utvikle ditt eget produkt. Pernille er en av Mulighetspodderne og hun sier: Jeg liker kreative utfordringer, uansett om det er nye produkter, konsepter eller prosjekter. Er alltid opptatt av å utvikle gode produkter for mine oppdragsgivere, gode redskaper for sluttbrukeren, og være med å skape en bedre verden.  Har du ideer du ønsker å få ut i livet? Hør på hva denne kreative dama forteller. 

 • 15 Kristin Skjæringrud

  17/03/2019 Duración: 39min

  Det er en jungel av valg å ta – vi snakker om det å bruke WordPress som plattform for onlinekurs. Hva må man passe på? Er det noen fordel med å bruke WP fremfor ferdiglagde plattformer som Simplero og Kajabi? WP skolen tester og undersøker det de anbefaler videre. Dersom du ønsker å bygge egen hjemmeside og lage onlinekurs etc her, så er WP skolen fantastisk støtte å ha. Vi har invitert med oss Kristin Skjæringrud. Hun er ekspert på WordPress. Kristin er rektor og grunnlegger av WP skolen. Har du lyst til å høre hva Kristin snakker om, så lytt til denne lærerike episoden.

 • 14 Roy Moss

  10/03/2019 Duración: 54min

  I dag er vi så heldig å ha med oss Roy Moss, en helt spesiell person innenfor Nettkurs. Han har vært gründer og teknisk nysgjerrig siden han var ganske ung og har de siste årene hatt braksuksess innenfor det å jobbe online. Han lagde først online-kurset Bli magasinjournalist-kurs sammen med sin forlovede Vivian Songe og deretter startet han sitt eget selskap, Inspiro Group AS. Roy er et nettmarkedsgeni sammen med sine 12 ansatte.  Inspiro Group AS hjelper folk å skape og markedsføre nettkurs. De lærer bort det å få kunder ved hjelp av webinarer, hvordan du bygger e-postliste og å skape salgstrakter som sikrer massevis av spennende klienter. Sjekk ut Mulighetspodden for deg som ønsker å bruke din erfaring og kunnskap og nå ut med nettkurs.

 • 13 Introduksjon Sesong 2

  03/03/2019 Duración: 13min

  NÅ er vi i gang igjen  – sesong 2 kommer der hvor du hører på podkast Vårdagene kommer samtidig som ny sesong av Mulighetspodden kjøres i gang!  Og i denne sesongen vil vi ta møter med noen av dem som har lyktes godt med nettkurs o.l. i Norge. Du skal selvsagt også nå få være med inn i våre møter og det betyr at du får anledning til å la deg inspirere, engasjere og lære masse av noen av Norges nettkurseksperter.  Det var det i alle fall det vi gjorde… så det er altså bare å glede seg

 • 12 Samarbeid

  25/12/2018 Duración: 21min

  Tenk at vi allerede har kommet til siste episode av Mulighetspodden sesong 1!  Det er på tide med en liten oppsummering og vi ser på hva vi har lært av det å podde.  For vi har tatt for oss en «A- Å» beskrivelse ispedd med våre betraktninger og synsinger på veien fra drøm til gjennomføring av nettkurs. Vi har hatt fokus på våre ulike veier frem til målet om nettkurs og vi har tatt deg med inn i våre tankerekker, strategier og utfordringer på veien. Det har for oss vært inspirerende, skremmende, lærerikt og utrolig gøy å levere Mulighetspodden så langt. Og en ting er sikkert – vi ønsker å podde mer og vi ser for oss en sesong 2 osv. av Mulighetspodden.  Men her vil vi veldig gjerne høre fra deg – hva ønsker du, hva vil du ha mer av og mindre av, har du noen spørsmål og er det noen eller noe du vil tipse oss om som vi bør ta tak i det videre?  Planen vår er å invitere deg inn slik at vi når ut til flere og at vi kan fortsette å levere podkastepisoder jevnlig inn i 2019 også. Følg med nå

 • 11 Onlinekurs

  17/12/2018 Duración: 31min

  Vi er nådd til episode 11 i Mulighetspodden og ukens tema er «onlinekurs» - det virkelige kurs - der hvor vi virkelig selger og pengene skal tjenes - kurset som gir våre kunder den opplæring vi ønsker å formidle. Alt hva vi har gjort frem til nå: gratiskurs, markedsføring, listebygging osv, har vært for å kommet hit - selge vårt kurs/produkt. Det er en stor jobb å lage et onlinekurs - det må gi kunden den kunnskap du ønsker å formidle på egenhånd - hvordan? videoer, arbeidsoppgaver - hvordan har vi løst det? Hva har vi tenkt for å få flyt og forståelse i kurset? Lytt med når vi 4 mulighetspodder snakker om hvordan vi har gått frem – og det på ganske så forskjellige måter – og få med noen gode tips.

 • 10 Synlighet

  10/12/2018 Duración: 28min

  En viktig del av det å få solgt nettkurs/onlinekurs er å være synlig. I episode 10 av Mulighetspodden diskuterer vi nettopp synlighet. Hvem vil man være i sin synlighet. Skal man være personlig eller ikke? Vi diskuterer også hvilke fora man bør være synlig i. Hvordan man kan være synlig. Man kan jo starte med å poste et bilde og tekst på Facebook og Instagram eller skrive en blogg. Etterhvert kan man kjøre Facebook live og legge ut videoer på «My story». Ta et steg av gangen. Det viktigste er at du først venner deg til tanken på at du skal bli mer synlig. Deretter kan du tenke på noe helt konkret du kan gjøre. Venn deg til tanken. Forbered deg og øv deg så du blir mer selvsikker. Deretter setter du i gang. Jo mer du gjør en ting jo bedre blir en på det. Gjør ting en ting du ikke tør hver dag! Grip de muligheten som kommer og ting legger seg til rette!

 • 9 Mastermindgrupper

  03/12/2018 Duración: 32min

  I denne episoden tar vi opp hva MasterMind er og hvorfor du bør være med i en slik gruppe. Mastermind – er et nettverk med en gruppe mennesker som du kan: • Sparre med • De støtter hverandre og løfter hverandre • Kanskje de hjelper hverandre å skape nye avtaler • Du får et samhold • Det er en gruppe som har samme mål som deg og sammen hjelper hverandre til å skape vekst • Alle i gruppen har mange ferdigheter og sammen tilfører vi kunnskap og lærer av hverandre Vi diskuterer hvordan kan det hjelpe deg å være i en Mastermind gruppe med støttespillere som har samme mål som deg når du F.eks skal lage Onlinekurs. Vi nevner også noen forskjellige typer Master Mind som du kan bli med i.

 • Bonus! Overraskelser som oppstår når man publiserer Onlinekurs

  01/12/2018 Duración: 13min

  Mye kan gå galt når man publiserer Online... Ting som plutselig oppstår når man legger ut et Onlinekurs/nettkurs. Da Pernille publiserte sitt gratiskurs oppstod det noen ting som gjorde at hun måtte snu seg om å fikse ting som ikke fungerte. Man tror at ting er klart, men så viser det seg at alt allikevel ikke er helt på plass. Sidene på gratiskurset til Pernille lå fritt tilgjengelig på nettet. Dersom man har lagt gratiskurset på sin nettside må sidene du lager kurset på, skjules før du publiserer siden. Da blir siden ikke søkbar på Google. Da Linda testet gratiskurset til Pernille fikk hun ikke sett videoene. Pernille hadde lastet opp videoene på Youtube, men for at videoene skulle kunne vises på hennes nettside måtte hun endre på noen innstillinger på Youtube. Pernille hadde ikke fått på plass GDPR, personverninnstillinger når man skal bygge liste. Dette måtte hun finne ut av og få på plass. Mottoet av denne bonus episoden er «Få noen til å teste kurset ditt før du publiserer det».

 • 8 Markedsføring

  26/11/2018 Duración: 29min

  Alt er viktig når man utvikler et nytt produkt, men å få solgt er nok det aller viktigste. For ditt kurs kan være verdens beste, men hvis ingen vet om det, hjelper det ingenting. Derfor er det så viktig å få fortalt verden om at man eksisterer – og det kan være noe av det vanskeligste - hvordan nå akkurat din kunde/målgruppe så de kjøper… Man må snakke sin målgruppes språk – på samme måte som når man er i utlandet må man snakke landets språk ellers skjønner de ingenting eller hører ikke etter. Pernille gir de andre podkaster en utfordring på direkten. Klarer Linda, Anita og Heidi og ta deres hvilket land deres målgruppe er på direkten? Og prøv du selv – se vedlagte oppgave til ukes podkast. http://bache.no/mulighetspoddens-bonusoppgave/

página 1 de 2