Rett På Sak

Informações:

Sinopsis

For deg som vil vite mer om aktuelle tema og saker fra domstolene. Vi svarer på spørsmål til redaksjonen@domstol.no eller Domstoladministrasjonen på facebook og twitter.

Episodios

 • Må kongen møte i retten? Ungdommen spør.

  27/05/2021 Duración: 45min

  Denne episoden er for ungdom mellom 16 - 20 år, og kan brukes i undervisningssammenheng. Elever ved faget rettslære 1 ved Fyrstikkalleen videregående skole har sendt inn spørsmål om rettsprosessen og domstolen generelt.

 • Tissepauser og dissens: alt om å være meddommer

  27/05/2021 Duración: 42min

  I denne episoden tar vi opp temaer som er viktig for deg som er meddommer. I studio er tingrettsdommer Ragnar Lindefjeld, tingrettsdommer Hanne Signe Nymoen og meddommer Kyrre Holm Tønne Johannessen.

 • Spør Oss

  04/06/2019 Duración: 56min

  Taper vanlige folk alltid for staten? Hvorfor er det ikke lydopptak av rettssakene? Hva synes de egentlig om advokater? Tingrettsdommere Ragnar Lindefjeld, Audgunn Syse og Ola Berg Lande svarer på spørsmål som er sendt inn til Oslo tingrett.

 • Er domstolene til for alle?

  29/05/2019 Duración: 31min

  Hvordan er det egentlig å ta en sak til retten? Risikerer jeg å bli sittende med en kjemperegning fra en advokat, eller kan jeg få dekket utgiftene av staten? Trenger jeg egentlig en advokat, eller kan jeg føre min egen sak? Dette er noen av spørsmålene som diskuteres i denne podkasten.

 • De vanskelige voldtektssakene

  22/05/2019 Duración: 36min

  Tre dommere samtaler om domstolenes håndtering av voldtektssaker i retten. Hva er voldtekt, hva er normalstraffen og hvordan foregår en slik rettssak?

 • Hvem er jeg til å dømme folk?- en podkast om meddommere

  13/05/2019 Duración: 38min

  Hvem er jeg til å dømme folk?- en podkast om meddommere by Domstoladministrasjonen

 • Alfs historie - Narkotikaprogram med domstolkontroll

  29/03/2019 Duración: 36min

  En dag for over 3 år siden møter Alf tingrettsdommer Merete Svartveit i retten. Det endrer livet hans. Dette er Alfs historie.

 • #Metoo - Hva kan du straffes for?

  15/02/2018 Duración: 35min

  #Metoo kampanjen har fått fram alt fra uønsket seksuell oppmerksomhet til alvorlige overgrep. Men hvor går grensa mellom aggressiv flørting og seksuell trakassering? Hvor gammel kan en hendelse være hvis du vil ta den opp i rettssystemet? Og risikerer man at naboen er tilstede hvis du skal ta opp en slik sak i retten?

 • Straffesaker på hurtigspor

  22/12/2017 Duración: 11min

  Kan lynrask behandling av straffesaker faktisk styrke rettssikkerheten til den siktede? Et nytt prosjekt som Oslo tingrett har satt i gang i samarbeid med Oslo politidistrikt hilses velkommen også fra forsvarerne. Hør mer om erfaringene ett år etter oppstart. Les mer på https://www.domstol.no/no/Enkelt-domstol/Oslo--tingrett/Nyheter/utenlandske-kriminelle-raskt-domt/

 • I flere land strammes grepet om domstolene. Hva skjer i Norge?

  27/10/2017 Duración: 34min

  Nils Asbjørn Engstad og Heidi Heggdal er dommere med stort engasjement for domstolenes uavhengighet. Hør dem snakke om utviklingen i bl.a. Polen og Tyrkia, og hva de tenker norske domstoler trenger for å fortsette å være uavhengige. Programleder: Irene Ramm

 • Jensen-/Cappelensaken

  19/09/2017 Duración: 32min

  Kommunikasjonsrådgiver Svein Tore Andersen i samtale med tingrettsdommerne Astri Aas-Hansen og Ina Strømstad om dommen i Jensen-/Cappelensaken som ble avsagt mandag 18. september.