Den Usynlige Flygtningerute

Informações:

Sinopsis

Med Thomas Ubbesen fra Tyrkiet til TysklandI 2015 - da flygtningestrømmen gennem Europa var på sit højeste - fulgte Thomas Ubbesen i flygtningenes fodspor fra Tyrkiet til Tyskland. Nu har han gentaget rejsen, for at undersøge, om flygtningestrømmen virkelig er blevet stoppet af mure og grænsekontroller. I denne podcastserie kan du høre hans reportager fra den tyrkiske grænse til Syrien, hvor der nu bygges en 900 km lang mur. Fra Grækenland, hvor tusindvis af flygtninge er strandet. Fra en underverden af flygtningearmod i Serbien. Og fra banegården i Flensborg, som stadig er mærket af dengang, byen blev til transitstation for alverdens folkefærd, der søgte fred og velstand i Nordeuropa.Af Thomas Ubbesen & Simon Stefanski.

Episodios

 • Den usynlige flygtningerute 4:4 - Endestationer 2016-11-16

  Den usynlige flygtningerute 4:4 - Endestationer 2016-11-16

  16/11/2016 Duración: 43min

  Som det er blevet tydeligt for de fleste, så er grænserne i Europa nu meget effektivt og brutalt lukket for alle andre end dem, der er født med det rigtige pas - eller som har penge. Det har haft katastrofale menneskelige omkostninger, og har sendt mennesker ud på besynderlige og livsfarlige rejser i forsøget på at finde sikkerhed i Europa. I dette sidste afsnit reflektere både flygtninge og europæere over, hvad flygtningekrisen har gjort ved dem selv og verden. Kom med til Beograd, Berlin og Flensborg, og hør Thomas Ubbesens egne refleksioner i kølvandet på den lange rejse. Af Thomas Ubbesen & Simon Stefanski.

 • Den usynlige flygtningerute 3:4 - En underverden af armod 2016-11-16

  Den usynlige flygtningerute 3:4 - En underverden af armod 2016-11-16

  16/11/2016 Duración: 25min

  I dette afsnit tager Thomas Ubbesen færgen til det græske fastland og rejser igennem Grækenland til byen Thessaloniki. Her besøger han den forfaldne skal af det, der engang var Grækenlands største toilet-papirfabrik, i de trøstesløse ruiner af en tidligere industrizone. Det var dér, det bløde og populære Softex-papir så dagens lys. I dag er det en smadret fabrikshal, og her har man anbragt 1300 syrere, der ingen steder skal. Af Thomas Ubbesen & Simon Stefanski.

 • Den usynlige flygtningerute 2:4 - Ankomst til Europa 2016-11-16

  Den usynlige flygtningerute 2:4 - Ankomst til Europa 2016-11-16

  16/11/2016 Duración: 30min

  Verden er lige nu fuld af flygtninge, der lever under forfærdelige forhold uden at verden nødvendigvis reagerer. 60.000 af dem er strandet i Grækenland efter at en række EU-lande tidligere på året fik Makedonien til at lukke grænsen og spærre vejen mod nord - og efter at unionen indgik aftale med Tyrkiets Præsident Erdogan om, at tyrkerne skulle bremse flygtningestrømmen til Europa. På den lille græske ø Chios, få kilometer fra det tyrkiske fastland, er 3-4000 flygtninge strandet på mindst syvende måned. Det har skabt en situation, der er en tragedie for flygtningene selv, men i høj grad også for øen og dens indbyggere. Thomas Ubbesen er rejst fra Tyrkiet og ind i Europa - og her er den græske Ø det første stop. Af Thomas Ubbesen & Simon Stefanski.

 • Den usynlige flygtningerute 1:4 - Ingen vej ind - Ingen vej ud 2016-11-16

  Den usynlige flygtningerute 1:4 - Ingen vej ind - Ingen vej ud 2016-11-16

  16/11/2016 Duración: 30min

  Efter fem års krig i Syrien skønnes det, at der nu er tæt på tre millioner syriske flygtninge i Tyrkiet, og efter at grænserne til Europa - og i Europa - er lukket, er der ikke udsigt til, at de kommer nogen vegne foreløbig. Thomas Ubbesen startede sin rejse i Suruc i Østtyrkiet, lige over for den krigshærgede syriske by Kobane. Her har han besøgt nogle af de strandede flygtninge og betragtet byggeriet af en 900 kilometer lang mur, som skal gøre det umuligt for syriske flygtninge at søge tilflugt i Tyrkiet. Af Thomas Ubbesen & Simon Stefanski.