Vägen Till Toppen

Informações:

Sinopsis

Hur blir man en av Sveriges bästa hockeyspelare. Vad krävs och vad får man offra på vägen till toppen. I den här podserien träffar Camilla Nordlund några av våra mest framstående ishockeyspelare och tar del av deras resa.

Episodios

 • 9 - Filip Forsberg

  9 - Filip Forsberg

  13/04/2017 Duración: 27min

  I säsongens sista avsnitt träffar vi Nashvilles forward Filip Forsberg. Vi debriefar Leksands uttåg ur SHL, talar om hans snabba resa från Hockeyallsvenskan till NHL, hur han trodde att hans trade från Washington till Nashville var ett aprilskämt och hans glödheta målform under våren.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 08 - Jacob Markström

  08 - Jacob Markström

  30/03/2017 Duración: 31min

  Den här veckan träffar vi Jakob Markström. Gävlesonen tog Elitserien med storm och räddade kvar Brynäs i högsta serien när det blåste snålt, men som haft det tuffare att övertyga på andra sidan Atlanten innan genombrottet i Vancouver förra säsongen.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 07 - Patric Hörnqvist

  07 - Patric Hörnqvist

  23/03/2017 Duración: 20min

  I avsnitt sju av "Vägen till toppen" får vi träffa Patric Hörnqvist som steg för steg, från Väsby via Djurgården och sedan Nashville Predators , nått hela vägen fram till Stanley Cup-bucklan med Pittsburgh Penguins.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 06 - Alexander Steen

  06 - Alexander Steen

  16/03/2017 Duración: 36min

  Den här veckan träffar vi Alexander Steen som berättar om uppväxten i Winnipeg, ungdomsåren i Frölunda och naturligtvis om genombrottet i NHL. Han berättar om vad han lärt sig från pappa Thomas Steen, hur tufft det var att behöva lämna Toronto och hur han funnit sig till rätta i Saint Louis.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 05 - Victor Hedman

  05 - Victor Hedman

  09/03/2017 Duración: 28min

  I det femte avsnittet av "Vägen till toppen" möter vi Victor Hedman. Som 16-åring blev han den näst yngste spelaren att debutera i SHL och fick utmärkelsen som årets rookie 2008/2009. Därefter har han fortsatt att rada upp rekord och milstolpar i karriären; han är till exempel en av bara sju svenska backar som gjort mer än 55 poäng under en säsong. I podden berättar han dessutom om hur han följer sitt Modo, hans stora fotbollsintresse och viljan att vinna något med Tre Kronor.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 04 - Anton Strålman

  04 - Anton Strålman

  02/03/2017 Duración: 39min

  Den här veckan träffar Camilla Tampa Bays back Anton Strålman som bland annat berättar om kampen mot sin egen kropp och de luftrörsproblem som hotade att förstöra hans karriär.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 03 - Niklas Hjalmarsson

  03 - Niklas Hjalmarsson

  23/02/2017 Duración: 34min

  I tredje delen av Vägen till toppen träffar vi Chicagos back Niklas Hjalmarsson. Han berättar om de tidiga åren i HV 71, utlåningen till Oskarshamn och hur han resonerade när han tog chansen att åka över till Nordamerika trots att det mesta pekade på spel i AHL snarare än NHL.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 02 - Mikael Backlund

  02 - Mikael Backlund

  16/02/2017 Duración: 31min

  I andra avsnittet av "Vägen till toppen" får vi träffa Calgarys svenska center Mikael Backlund. Backlund berättar om sin krokiga resa som startade i Västerås IK och via juniorhockey och farmarlag nu tagit honom hela vägen till hockeyns finrum. Vi diskuterar det faktum att han inte spelat en enda SHL-match, om hur det var att draftas i första rundan och om hur tankarna gick när han gång på gång fick lämna Calgary för fortsatt spel i VIkK eller farmarlaget. Producent: Olle Juhnell-Lindberg  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 01 - Gabriel Landeskog

  01 - Gabriel Landeskog

  09/02/2017 Duración: 38min

  I premiäravsnittet av Vägen till toppen träffar vi Gabriel Landeskog. Vi får följa med på hans resa från ungdomsåren i Hammarby, via den rekordunga debuten i Djurgården, valet att satsa på college-hockey i Kanada istället för SHL-spel, fram till succéstarten i Colorado Avalanche.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • TRAILER - VÄGEN TILL TOPPEN

  TRAILER - VÄGEN TILL TOPPEN

  08/02/2017 Duración: 56s

  Imorgon släpps första avsnittet av C Mores nya podcast "Vägen till toppen", där Camilla Nordlund träffar några av Sveriges mest framstående hockeyspelare i NHL.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.