Vink Lyd

Informações:

Sinopsis

VINK LYD er podcast-crewet hos det digitale kulturmagasin VINKkbh.Du kan bruge 10 minutter på vores ugentlige minipodcast Ugens VINK eller fordybe dig i vores længere føljetoner og montager.Se mere på www.vinkkbh.dkBesøg VINKs hjemmeside - www.vinkkbh.com - og gå på opdagelse i de skæve og underfundige historier om Københavns kulturliv.

Episodios

 • BAGSIDEN AF MEDALJEN: En jyde flytter til København

  BAGSIDEN AF MEDALJEN: En jyde flytter til København

  19/06/2019 Duración: 12min

  Hver sommer strømmer tusindvis af unge til hovedstaden for at bo, læse og leve, men det er ikke altid kun en dans på røde roser. Der er også en bagside af medaljen. Det ved Laura, der for to år siden pakkede flyttekaserne i Silkeborg og åbnede dem op i København. Lyt med til en fortælling om bagsiden af at flytte langt væk hjemmefra - for hvad gør du, når ensomheden pludselig melder sig, når dine forældres hjælp er over 300 kilometer væk og din cykel igen er blevet stjålet? Jingle: Mai Skjødt VINK LYD er en podcast, der finder lydene fra det skæve og underfundige København og broderer et lydtæppe af mangfoldige københavnske stemmer, fortællinger og kulturfænomener. Hver søndag udgiver vi en ny podcast. Du kan høre vores podcast her på siden, men du kan også finde den på iTunes ved at søge på VINK LYD.

 • BAGSIDEN AF MEDALJEN: Brev Fra En Babushka

  BAGSIDEN AF MEDALJEN: Brev Fra En Babushka

  27/05/2019 Duración: 14min

  VINK Lyd producerer over de næste par uger en række podcasts under temaet Bagsiden af medaljen. Søren har fået et brev fra den nye ejer af den lejlighed, han bor i. Lejligheden skal renoveres, huslejen bliver sat op, og Søren skal flytte. Problemet med den nye ejer er, at det ikke er en person med et navn og ansigt. Den nye ejer er lidt af en babushka – et firma, ejet af et andet firma, ejet af et tredje firma. Lyt med når Nanna Hastrup undersøger, hvordan det foregår, når ens lejlighed bliver købt af den internationale kapitalfond The Blackstone Group, der har opkøbt ejendomme i København for 7 milliarder kroner. Billede: Nanna Hastrup // Jingle: Mai Skjødt VINK LYD er en podcast, der finder lydene fra det skæve og underfundige København og broderer et lydtæppe af mangfoldige københavnske stemmer, fortællinger og kulturfænomener. Hver søndag udgiver vi en ny podcast. Du kan høre vores podcast her på siden, men du kan også finde den på iTunes ved at søge på VINK LYD.

 • BAGSIDEN AF MEDALJEN: Slavespor 2:2

  BAGSIDEN AF MEDALJEN: Slavespor 2:2

  19/05/2019 Duración: 14min

  VINK Lyd producerer over de næste par uger en række podcasts under temaet Bagsiden af medaljen. Inde i den allermest mondæne del af det Indre København finder man den bydel, der hedder Frederiksstaden. Området er præget af imponerende bygninger og overdådige palæer, men faktisk gemmer en del af dem på en lidt mere mørk historie. En historie, som vi danskere måske ikke altid er lige gode til at huske på. Tag med Lasse Ørum Klinke og historiker Erik Gøbel en tur tilbage til 1700-tallet, hvor en lille skare af københavnske handelsmænd tjente styrtende summer på blandt andet handel med slaver. Billede: Lasse Ørum Klinke // Jingle: Mai Skjødt VINK LYD er en podcast, der finder lydene fra det skæve og underfundige København og broderer et lydtæppe af mangfoldige københavnske stemmer, fortællinger og kulturfænomener. Hver søndag udgiver vi en ny podcast. Du kan høre vores podcast her på siden, men du kan også finde den på iTunes ved at søge på VINK LYD.

 • BAGSIDEN AF MEDALJEN: Slavespor 1:2

  BAGSIDEN AF MEDALJEN: Slavespor 1:2

  13/05/2019 Duración: 12min

  VINK Lyd producerer over de næste par uger en række podcasts under temaet Bagsiden af medaljen. Inde i den allermest mondæne del af det Indre København finder man den bydel, der hedder Frederiksstaden. Området er præget af imponerende bygninger og overdådige palæer, men faktisk gemmer en del af dem på en lidt mere mørk historie. En historie, som vi danskere måske ikke altid er lige gode til at huske på. Tag med Lasse Ørum Klinke og historiker Erik Gøbel en tur tilbage til 1700-tallet, hvor en lille skare af københavnske handelsmænd tjente styrtende summer på blandt andet handel med slaver. Billede: Lasse Ørum Klinke // Jingle: Mai Skjødt VINK LYD er en podcast, der finder lydene fra det skæve og underfundige København og broderer et lydtæppe af mangfoldige københavnske stemmer, fortællinger og kulturfænomener. Hver søndag udgiver vi en ny podcast. Du kan høre vores podcast her på siden, men du kan også finde den på iTunes ved at søge på VINK LYD.

 • BAGSIDEN AF MEDALJEN: Cykelmanifestet

  BAGSIDEN AF MEDALJEN: Cykelmanifestet

  05/05/2019 Duración: 11min

  VINK Lyd producerer over de næste par uger en række podcasts under temaet Bagsiden af medaljen Vejvrede og frustrationer er ofte dominerende på Københavns veje og stier, og at være cyklist i byen er hektisk og nogle gange farligt. I denne podcast får Angelica Petersen aflad for sine cykelfrustrationer, og nedsætter fem cykelbud, som (forhåbentligt) kan forvandle vores cykelmareridt til en fornøjelig og sikker cykeltur. //Grafik: Angelica Petersen // Jingle: Mai Skjødt VINK LYD er en podcast, der finder lydene fra det skæve og underfundige København og broderer et lydtæppe af mangfoldige københavnske stemmer, fortællinger og kulturfænomener. Hver anden søndag udgiver vi en ny podcast. Du kan høre vores podcast her på siden, men du kan også finde den på iTunes ved at søge på VINK LYD.

 • RØVERHISTORIER: En pingvin under frakken

  RØVERHISTORIER: En pingvin under frakken

  03/02/2019 Duración: 11min

  VINK Lyd producerer over de næste seks uger en række podcasts under temaet RØVERHISTORIER. En mand i en stor, sort frakke. En bustur fra Zoologisk Have til Amager. En pingvin i et napoleonsgreb. Og et opkald fra en forvirret bartender. Det er nogle af de ting, du kan høre om i denne røverhistorie, hvor Lasse Ørum Klinke sammen med Jonatan Würtz giver liv til en mystisk fortælling. //Grafik: Lasse Ørum Klinke // Jingle: Mai Skjødt VINK LYD er en podcast, der finder lydene fra det skæve og underfundige København og broderer et lydtæppe af mangfoldige københavnske stemmer, fortællinger og kulturfænomener. Hver søndag udgiver vi en ny podcast. Du kan høre vores podcast her på siden, men du kan også finde den på iTunes ved at søge på VINK LYD.

 • RØVERHISTORIER: De tre jazzkoncerter

  RØVERHISTORIER: De tre jazzkoncerter

  20/01/2019 Duración: 12min

  VINK Lyd producerer over de næste seks uger en række podcasts under temaet RØVERHISTORIER. I 1960'erne, var København verdens jazzhovedstad. Musikere fra hele verden strømmede hertil for at spille og opleve det legendariske Jazzhouse Montmartre. En af disse musikere var Roland Kirk og han var på alle måder speciel, selv efter jazz musikeres standarder. Niclas Nørby Hundahl fortæller om ham og tre særlige koncerter han spillede i årene 1963 og '64 //Foto: Heinrich Klaffs // Jingle: Mai Skjødt VINK LYD er en podcast, der finder lydene fra det skæve og underfundige København og broderer et lydtæppe af mangfoldige københavnske stemmer, fortællinger og kulturfænomener. Hver søndag udgiver vi en ny podcast. Du kan høre vores podcast her på siden, men du kan også finde den på iTunes ved at søge på VINK LYD.

 • RØVERHISTORIER: Gys i Konditoriet

  RØVERHISTORIER: Gys i Konditoriet

  06/01/2019 Duración: 10min

  VINK Lyd producerer over de næste seks uger en række podcasts under temaet RØVERHISTORIER. I hjertet af Christianshavn findes en bagerbutik. Og under den butik er der et konditori, hvor der er foregået nogle mærkværdige hændelser. Eftersigende skulle der nemlig husere et spøgelse. Angelica Petersen er taget ud for at undersøge, hvilke hændelser der er foregået, og hvad for et spøgelse der egentlig er på spil i konditoriet. //Foto: Angelica Petersen // Jingle: Mai Skjødt VINK LYD er en podcast, der finder lydene fra det skæve og underfundige København og broderer et lydtæppe af mangfoldige københavnske stemmer, fortællinger og kulturfænomener. 
Hver søndag udgiver vi en ny podcast. Du kan høre vores podcast her på siden, men du kan også finde den på iTunes ved at søge på VINK LYD.

 • Som turist i København

  Som turist i København

  04/07/2018 Duración: 11min

  I denne uge tager VINK LYD ud i byen for at finde ud af, hvordan det er at være turist i København. Vi suger indtryk til os, og møder nogle af byens mange besøgende. // Minna Camara, Rikke Ammitzbøl, Emil Riscaldini, Pernille Baade Jensen, Amalie Rosenkrantz og Jakob Groth //Jingle: All The Colours Of The Dark VINK LYD er en podcast, der finder lydene fra det skæve og underfundige København og broderer et lydtæppe af mangfoldige københavnske stemmer, fortællinger og kulturfænomener. Hver søndag udgiver vi en ny podcast. Du kan høre vores podcast her på siden, men du kan også finde vores podcasts på iTunes eller i din podcast-app ved at søge på VINK LYD.

 • Pilgrimsvandring på Amager Strand

  Pilgrimsvandring på Amager Strand

  10/06/2018 Duración: 14min

  I denne uge har Pernille fra VINK LYD været med Filips Kirkes sogn på pilgrimsvandring. Lyt med på salmesang og bliv klogere på pilgrimsord, når vi vandrer langs Amager Strand og lader os indeslutte af stilhedens larm. //Foto: Pernille Baade Jensen
 //Jingle: All The Colours Of The Dark VINK LYD er en podcast, der finder lydene fra det skæve og underfundige København og broderer et lydtæppe af mangfoldige københavnske stemmer, fortællinger og kulturfænomener.
Hver søndag udgiver vi en ny podcast. Du kan høre vores podcast her på siden, men du kan også finde vores podcasts på iTunes ved at søge på VINK LYD.

 • Store fugle og hotdogs

  Store fugle og hotdogs

  20/05/2018 Duración: 12min

  I denne tid kan man se de grønne forårsfarver og høre fuglene synge. Men et lille stykke ude på Amager er der ikke kun små fugle. Der er gigantiske fugle. Og dem kan man observere med en hotdog i hånden. Lyt med når Angelica Petersen besøger Flyvergrillen. //Angelica Petersen //Foto: Pixabay
//Jingle: All The Colours Of The Dark VINK LYD er en podcast, der finder lydene fra det skæve og underfundige København og broderer et lydtæppe af mangfoldige københavnske stemmer, fortællinger og kulturfænomener.
Hver søndag udgiver vi en ny podcast. Du kan høre vores podcast her på siden, men du kan også finde vores podcasts på iTunes ved at søge på VINK LYD.

 • En snak om kunst

  En snak om kunst

  13/05/2018 Duración: 18min

  I denne uges afsnit af VINK LYD skal det handle om kunst. Følg med når Amalie tager hen på VERA - en dagshøjskole for kunst og design på Nørrebro - for at blive klogere på, hvordan det egentlig foregår, når man søger ind på et kunstakademi. For hvornår er kunst svært, og hvorfor er kunst vigtigt? //Amalie Rosenkrantz Hölmich //Foto og skulpturer: Cecilie Bøcher Carlsen //Jingle: All The Colours Of The Dark VINK LYD en podcast, der finder lydene fra det skæve og underfundige København og broderer et lydtæppe af mangfoldige københavnske stemmer, fortællinger og kulturfænomener. Hver søndag udgiver vi en ny podcast. Du kan høre vores podcast her på siden, men du kan også finde vores podcasts på iTunes ved at søge på VINK LYD.

 • Stripperen Casanova

  Stripperen Casanova

  06/05/2018 Duración: 14min

  I denne uge har VINK Lyd mødt mandestripperen Casanova. I podcasten får vi fortællingen om, hvordan det i virkeligheden er at være mandestripper. Og hvordan kærligheden kan være svær at finde, når man får penge for at smide tøjet. 
//Angelica Thomsen Petersen //Jingle: All The Colours Of The Dark 
//Tak til Kim Mellander VINK LYD er en podcast, der finder lydene fra det skæve og underfundige København og broderer et lydtæppe af mangfoldige københavnske stemmer, fortællinger og kulturfænomener.
Hver søndag udgiver vi en ny podcast. Du kan høre vores podcast her på siden, men du kan også finde vores podcasts på iTunes ved at søge på VINK LYD.