Rena Rama Samhällspodden

Informações:

Sinopsis

En podd mellan samhälle och kultur

Episodios

 • Det civila samhället [avsnitt 4]

  29/10/2018 Duración: 56min

  I höstens första avsnitt diskuterar Rena Rama Samhällspodden civilsamhället och fenomenet shrinking civic space (krympande utrymme för civilsamhället) Vad definierar det civila samhället, vilka grundvalar vilar det på, vilken funktion fyller det i ett öppet demokratiskt samhälle och framför allt: vad betyder den utveckling som vi ser i världen idag, där civilrättsorganisationsers möjlighet att verka … Fortsätt läsa "Det civila samhället [avsnitt 4]"

 • Rosa Luxemburg [avsnitt 3]

  14/06/2018 Duración: 01h11min

  En revolutionär med hjärta Rena Rama Samhällspodden tillägnar vårens sista avsnitt åt Rosa Luxemburg (1871-1919), en av våra tiders största tolkare av Karl Marx och en socialist som med sin sylvassa penna och sällsynta förmåga att tala till folkmassorna bedrev en politisk kamp emot kapitalismen och för en klassfria värld. Rosa var judinna och kvinna … Fortsätt läsa "Rosa Luxemburg [avsnitt 3]"

 • Den accelererande tiden [avsnitt 2]

  14/05/2018 Duración: 55min

  Den sociala accelerationen av tid, filmen Amatörer, och vår förståelse av välfärd. Andra avsnittet av Rena Rama Samhällspodden inleds med en diskussion kring Gabriela Pichlers nya film Amatörer. Filmen skildrar en småstad i Sverige och vi får följa människoöden, samhället och livet i den lilla orten genom två tonåringars ögon. Integration, arbetslöshet, levnadsvillkor och jämlikhet … Fortsätt läsa "Den accelererande tiden [avsnitt 2]"

 • En början: Jobb och självhjälp [avsnitt 1]

  20/04/2018 Duración: 01h08min

  Individens utsatthet och självhjälpslögnen I vårt premiäravsnitt tittar vi på hur den moderna arbetsmarknaden med alla dessa tillfälliga jobb skapar existentiell ångest  – och hur i slutändan den enskilde individen förväntas hantera detta alldeles på egen hand.  Vi hinner också ta oss en titt på mänskliga rättighetsfestivalen som gick av stapeln i Lund 16-18/3! Ivor … Fortsätt läsa "En början: Jobb och självhjälp [avsnitt 1]"