Place De L'opera

Informações:

Sinopsis

Webmagazine voor operaliefhebbers

Episodios

 • Podcast: Intendant Waut Koeken

  Podcast: Intendant Waut Koeken

  14/06/2017 Duración: 32min

  Sinds februari is Waut Koeken intendant bij Opera Zuid. Zijn keuze voor het Maastrichtse operahuis was bewust: “De beperkte middelen dwingen tot het voortdurend stellen van de vraag naar de absolute essentie”, zegt hij in dit eerste uitgebreide interview met François van den Anker over zijn ervaringen en plannen.

 • Podcast: Sopraan Bauwien van der Meer

  Podcast: Sopraan Bauwien van der Meer

  03/02/2017 Duración: 23min

  Vocale kwaliteit, kwetsbaar, maar niet bang: Bauwien van der Meer. Een sopraan die graag zingt en in vrijwel alle hoeken van de klassieke muziek te vinden is. Ze houdt van modern repertoire. “We zijn zo gewend aan die majeur- en mineurtoonsoorten, maar ik wil graag alles een kans geven.”

 • Podcast: Ernst Munnekes veelzijdige werk

  Podcast: Ernst Munnekes veelzijdige werk

  09/06/2016 Duración: 22min

  Bij het voorbereiden van een operapremière is de repetitor de muzikale rots in de branding. Hij begeleidt op piano de zangers in de weken van studeren in het repetitielokaal, voor het orkest erbij komt. Ernst Munneke, repetitor bij De Nationale Opera, geeft een inkijk in zijn werk. “De veelzijdigheid is geweldig.”

 • Podcast: tenor Erik Slik – so far, so good

  Podcast: tenor Erik Slik – so far, so good

  27/04/2016 Duración: 24min

  Erik Slik werd geboren in Kampen, overwoog een opleiding voor musical, maar werd uiteindelijk klassiek zanger. Bij zijn auditie voor het conservatorium bleek dat de eisen hoog waren. “Ze waren daar niet makkelijk tevreden, daar kon ik dus veel leren”, vertelt de tenor in een interview met François van den Anker.

 • Podcast: Nieuwe cd van Neven en Eijsackers

  Podcast: Nieuwe cd van Neven en Eijsackers

  11/03/2016 Duración: 24min

  De nieuwe cd van bariton Henk Neven en pianist Hans Eijsackers, Rêves d'Espange, wordt op 15 maart met een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw gepresenteerd. Place de l’Opera mocht meekijken bij de repetitie voor het concert in Amsterdam.

 • Podcast: Met de voorstellingsleider mee

  Podcast: Met de voorstellingsleider mee

  29/01/2016 Duración: 20min

  Bij de opvoering van een opera zit de voorstellingsleider letterlijk verborgen in de coulissen, onzichtbaar voor het publiek. Toch begint de avond alleen als hij of zij het signaal ‘aanvang’ geeft. We mochten een hele dag volgen hoe Pieter Heebink de voorstelling van Rigoletto bij Opera Zuid leidde.

 • Podcast: Bariton Mattijs van de Woerd

  Podcast: Bariton Mattijs van de Woerd

  24/12/2015 Duración: 25min

  Hij past op veel verschillende podia: het intieme liedpodium, de volle zalen van Frommermann, de kerk voor een oratorium en de grote bühne van De Nationale Opera. Bariton Mattijs van de Woerd vertelt over hoe hij het zingen ontdekte, over zijn loopbaan en over het plezier van samenwerken met aardige collega’s.

 • Podcast: Anthony Heidweillers Wozzeck

  Podcast: Anthony Heidweillers Wozzeck

  01/12/2015 Duración: 17min

  Anthony Heidweiller brengt samen met het Utrechtsch Studenten Concert in december twee uitvoeringen van de Wozzeck-monoloog, een korte versie van de opera van Alban Berg. Heidweillers fascinatie voor Wozzek begon bij het toneelstuk waarop de opera is gebaseerd. “Ik zag het en ik was verkocht. Daarvoor is theater bedoeld, dacht ik.”

 • Podcast: Ruth Willemse, ambitieuze mezzo

  Podcast: Ruth Willemse, ambitieuze mezzo

  09/10/2015 Duración: 21min

  Ruth Willemse studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en behaalde haar master in 2013 in Groningen. Op dit moment zingt ze Kate Pinkerton in Madama Butterfly bij de Nederlandse Reisopera. “Ik ben niet uit op roem, ik wil het uiterste uit mijn talent halen.”

 • Podcast: André Morsch zingt met plezier

  Podcast: André Morsch zingt met plezier

  22/09/2015 Duración: 21min

  Bariton André Morsch woont alweer vijftien jaar grotendeels in Nederland. Hij werd geboren in Kassel, Duitsland, groeide op in de buurt van München en kwam naar Nederland voor het conservatorium en voor Margreet Honig, nog altijd zijn zangcoach. U kunt hem kennen van lied, oratorium en opera. Maar hebt u hem al eens horen praten?